OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμου Διονύσου: Υποβλήθηκε Αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Υποβλήθηκε την Πέμπτη (22/7) από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας Σπύρο Αρνή το αίτημα για έκδοση Απόφασης Υπουργού Παιδείας που να προβλέπει την καθ΄υπέρβαση εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, των αποφοίτων των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου, καθώς και των αποφοίτων που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Διονύσου και υπέβαλαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η καθ’υπέρβαση εισαγωγή ζητείται εξαιτίας του φαινομένου “ΜΗΔΕΙΑ” που έπληξε τον Δήμο κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13Β του Ν.4186/2013” στο κεντρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το αίτημα υποβλήθηκε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με κοινοποίηση στην Υφυπουργό και τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, λαμβάνοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου 89428/22-07-2021.

Το πλαίσιο και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι θα το ορίσει το Υπουργείο εφόσον εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση. Η υπ’ αριθμ. 74/2021 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου στη συνεδρίαση της Τρίτης (20/7), συμπληρώνει την υπ΄αριθμ. 36/2021 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “Υποβολή αιτήματος για έκδοση Απόφασης Υπουργού Παιδείας που να προβλέπει την καθ΄ υπέρβαση εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 των αποφοίτων των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου εξαιτίας του φαινομένου “ΜΗΔΕΙΑ” που έπληξε τον Δήμο κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13Β του Ν.4186/2013”, την οποία είχε εισηγηθεί ο πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός.

Και τα 2 αιτήματα θα απαντηθούν στο σύνολό τους καθώς κατατέθηκαν πριν τις 30 Ιουλίου, ημερομηνία καταλυτική ώστε να εξεταστούν και να απαντηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα, πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Στην επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας έχει επισυναφθεί και η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εκδόθηκε την Παρασκευή (16/7) και παρατείνει την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας το Δήμο Διονύσου έως και τις 17/8 προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων που έλαβε το Υπουργείο από το πρώτο αίτημα στις 4/6 και φυσικά να γίνει ακόμα πιο αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη ο Δήμος Διονύσου.

Ο Αντιδήμαρχος ευχαριστεί τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την ομόφωνη απόφαση προς όφελος όλης της μαθητικής κοινότητας του Δήμου Διονύσου. Περιμένουμε με αισιοδοξία την θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο δίκαιο και νόμιμο αίτημά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice