OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Δήμου Διονύσου για την οδική ασφάλεια και η έκθεση εντυπωσιακών παλαιών οχημάτων

Αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια ήταν για το Δήμο Διονύσου η Κυριακή (18/7), στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Οµοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Σκοπός της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο, παρουσία δεκάδων δημοτών κάθε ηλικίας καθώς και πολλών παιδιών, ήταν η ενηµέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των επισκεπτών σε θέµατα οδικής ασφάλειας, η κατάρτισή τους µέσω θεωρητικής, βιωµατικής εκπαίδευσης και διαδραστικών δραστηριοτήτων για ενήλικες και εφήβους, καθώς επίσης και η πληροφόρηση / εκμάθηση των παιδιών, για κρίσιµα ζητήματα αναφορικά με την κυκλοφορία στο δρόµο και τη χρήση του ποδηλάτου.

Οι δηµότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου πέρασαν µια ευχάριστη και δηµιουργική μέρα, λαμβάνοντας παράλληλα τα κατάλληλα ερεθίσµατα τα οποία μπορούν μακροπρόθεσμα να τους οδηγήσουν σε αλλαγή συµπεριφοράς, είτε από τη θέση του οδηγού είτε του πεζού.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν σταθµοί βιωµατικής και πρακτικής ενηµέρωσης και συγκεκριμένα:

  1. Προσοµοιωτής Πρόσκρουσης Σύγκρουσης σε σταθερό σηµείο, µε πολύ µικρή ταχύτητα, στο πλαίσιο ενηµέρωσης – συζήτησης για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας, ακόµη και µε µικρές ταχύτητες κίνησης, εντός του αστικού ιστού.
  2. Προσοµοιωτής Ανατροπής 360ο για οδηγούς ή επιβάτες σε όχηµα και επίδειξη της χρησιµότητας της ζώνης ασφαλείας για όλους του επιβαίνοντες και σε κάθε διαδροµή.
  3. Γυαλιά προσοµοίωσης µέθης µε την εκτέλεση δράσης, σχετικά µε την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
  4. Ενηµερωτικός σταθµός ποδηλάτου για την ενηµέρωση των παιδιών σχετικά µε τον εξοπλισµό ασφαλείας του ποδηλάτη και του ποδηλάτου, καθώς και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν κατά τη χρήση του.

Παράλληλα, πραγµατοποιήθηκε έκθεση αλλά και περιήγηση παλαιών οχηµάτων της πανελλήνιας Οµοσπονδίας Φίλων Παλαιού αυτοκινήτου «ΦΙΛΠΑ».

Τα οχήµατα µε αφετηρία το Πάρκινγκ του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο διένυσαν µία απόσταση περίπου 15 χλµ σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου.

Στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος μπήκε μάλιστα στον προσομοιωτή Ανατροπής Οχήματος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγής Λουκάτος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη Μιχάλης Τσιλιγκίρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Οικονομικών & Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Τσουδερός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θανάσης Κρητικός και Άγγελος Κατσιακίδης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Τόκα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας κ.α.

Σχετικά Βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice