OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επιτυχής η πρώτη μέρα λειτουργίας του Κινητού Πράσινου Σημείου στον Δήμο Ζωγράφου

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη (14/6) η περιβαλλοντική δράση ανακύκλωσης, με το Κινητό Πράσινο Σημείο το οποίο σταθμεύει σε γειτονιές του Δήμου Ζωγράφου.

Πολίτες όλων των ηλικιών απέθεσαν ανακυκλώσιμο υλικό στους κάδους χωριστής συλλογής που είχαν στηθεί στην πλατεία Κύπρου, στην πλατεία Γαρδένιας και στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου. Παράλληλα, οι δημότες ενημερώθηκαν για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και διαλογής των αποβλήτων προκειμένου αυτά να μην καταλήγουν στους ΧΥΤΑ.

Τα σημεία ανακύκλωσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δήμο Μπουλούκο.

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη (15/6) το Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης θα βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου και ΓαλήνηςΛαϊκή Αγορά (9:30 π.μ. – 10:45 μ.μ.), στην Γεωργίου Παπανδρέου – Μπροστά από το ΑΒ Βασιλόπουλος (11:00 π.μ. -14:30 μ.μ.) και στην Πλατεία ΓαρδένιαςΖωγράφου (14:45 μ.μ.- 16:00 μ.μ.).

Επίσης, την Παρασκευή (15/7) και τη Δευτέρα (19/7), το ειδικά διαμορφωμένο όχημα θα επισκεφθεί την πλατεία ΕλευθερίαςΛαϊκή Αγορά στο Γουδή (9:30 -10:45), την Πλατεία Άνοιξης στου Ζωγράφου (11:00 -14:30) και την Πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια (14:45- 16:00).

Στους χωριστούς ειδικούς κάδους του Κινητού Πράσινου Σημείου ανακυκλώνουμε πλαστικά PET, σύμμεικτα Πλαστικά, αλουμίνιο, σιδηρούχα μέταλλα, χαρτί / χαρτόνι, γυαλί, μπαταρίες, βρώσιμα έλαια και λίπη, ηλεκτρονικός & ηλεκτρικός Εξοπλισμός και ρούχα.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην περιβαλλοντική δράση κάνοντας εγγραφή:

  • Μέσω της mobile εφαρμογής The Green City, που είναι διαθέσιμη σε Google Play και App Store ή
  • Στα Κινητά Πράσινα Σημεία, είτε μέσω της ειδικής touch οθόνης ή μέσω γραπτής αίτησης ή
  • Μέσω της επίσημης σελίδας https://www.thegreencity.gr/

Ο Δήμος Ζωγράφου στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης σε θέματα ανακύκλωσης και θα συνεχίσει να το πράττει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice