OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΤΙΜΗ ΣΤΟ 1821

Ο Δήμος Ύδρας γιορτάζει την Ελληνική Επανάσταση με ένα εντυπωσιακό μετάλλιο

Η Ύδρα τιμάει και γιορτάζει την Ελληνική Επανάσταση με ένα εντυπωσιακό μετάλλιο, σχεδιασμένο από μία σπουδαία καλλιτέχνιδα, την Έλενα Βότση, που αγαπάει και τιμάει τον τόπο της, την Ύδρα.

Λίγα λόγια για την Καλλιτέχνιδα

Σε κάθε βήμα και σε κάθε στάδιο της καριέρας της, η Ύδρα ήταν πάντα παρούσα. Ο τόπος που «ταξιδεύει» μαζί της, ο τόπος που συστήνει σε κάθε συνέντευξή της, ο τόπος των προγόνων της, ο δικός της τόπος!

Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, μαθήτρια του Δημήτρη Μυταρά και της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα, έγινε στη συνέχεια δεκτή στο κορυφαίο και απαιτητικό Royal College of Art του Λονδίνου. Κέρδισε υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση, κέρδισε υποτροφία από το ίδιο το κολλέγιο και αποφοίτησε πρώτη, κερδίζοντας το Bakri memorial award για το εξαιρετικό της ταλέντο.

Επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να «στολίσει» το πρώτο της κατάστημα με τις γνώσεις, τη φαντασία και τις δημιουργίες της. Στην Ύδρα φυσικά! Τη δουλειά της ξεχώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της διεθνείς οίκοι όπως οι Gucci και Ralph Lauren, με το team του τελευταίου να ταξιδεύει στην Ύδρα και να μαγεύεται από την ομορφιά του νησιού.

Η μεγαλύτερη τιμή στην καριέρα της, παρόλα αυτά, είναι ο επανασχεδιασμός του Ολυμπιακού μεταλλίου με αφορμή του Ολυμπιακούς αγώνες το 2004. Η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή αποφάσισε, παμψηφεί, στην κύρια όψη του μεταλλίου να παραμένει το σχέδιο της Έλενας Βότση για όλους τους Ολυμπιακούς που θα ακολουθήσουν, μετατρέποντας έτσι τη δουλειά της Υδραίας σχεδιάστριας σε κομμάτι της ιστορίας.

Για τη δουλειά της έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει παραλάβει δύο βραβεία Couture στο Λας Βέγκας, και έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στους 100 πιο σημαντικούς δημιουργούς κοσμημάτων παγκοσμίως και στους πιο πρωτοπόρους μοντέρνους σχεδιαστές.

Ακολούθησαν ο σχεδιασμός του βραβείου Δημοκρατίας, για τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την εφημερίδα Καθημερινή και τους συντάκτες του New York Times και το μετάλλιο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τώρα, ήρθε η στιγμή να τιμήσει την ιδιαίτερη πατρίδα της Ύδρας, σχεδιάζοντας αφιλοκερδώς το μετάλλιο του Δήμου Υδραίων για τον εορτασμό της επετείου της ελληνικής επανάστασης στην οποία το νησί της έπαιξε πρωταρχικό ρόλο. Έρχεται έτσι η ιστορία του αγώνα να «ενωθεί» με τις προσωπικές μνήμες της σχεδιάστριας, δημιουργώντας ένα μετάλλιο όπου το ναυτικό στοιχείο πρωταγωνιστεί μαζί με την δύναμη, την υπερηφάνεια και την αγάπη των Υδραίων για το νησί και την Ελλάδα.
(Tα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας, του Π.Ι.Υ., των Κοινωνικών Δομών, στις ανάγκες σχολείων του Δήμου Ύδρας και στα Παιδαγωγικά/ Πολιτιστικά Προγράμματα της ΚΕΔΥ.)

Σχετικά Άρθρα

Π.Μανούρης: “Το πράσινο θα είναι συνυφασμένο με κάθε έργο μας”

otavoice

Μ. Βακαλόπουλος: Βασική προτεραιότητα ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice