Κόλαση φωτιάς στην Βόρεια Εύβοια, που καίγεται από άκρη σε άκρη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο από Σπαθάρι προς Καλύβια, ενώ υπάρχουν και συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Οργισμένος ο δήμαρχος Μαντουδίου, καταγγέλλει την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, τον κακό σχεδιασμό και την παντελή έλλειψη εναέριων μέσων, ενώ έκανε μια πρώτη αποτίμηση της τεράστιας καταστροφής που έχει υποστεί ο η περιοχή του.
Όπως είπε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «κοντεύουμε να φτάσουμε τα 400.000 στρέμματα καμένης γης, ενώ υπάρχουν πάνω από 1.000 σπίτια κατεστραμμένα και με υλικές ζημιές».
Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «δεν υπάρχει έλεος. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να σωθούν οι περιουσίες του κόσμου. Καίγονται σπίτια στις παραλίες, καίγονται αυτοκίνητα και επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει βοήθεια. Έχουμε φτάσει λίγο μετά τις 8 π.μ. και ακόμα δεν έχει φανεί κανένα πτητικό μέσο”.
Ο κ. Τσαπουρνιώτης είπε ότι «εάν είχε φύγει όλος ο κόσμος, δεν θα είχε σωθεί κανένα σπίτι. Δεν θα είχε σωθεί τίποτα. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο. Αυτό είναι ανικανότητα» και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για βιβλική καταστροφή. Οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι, η θλίψη και η οργή ξεχειλίζουν».
Ο κ. Τσαπουρνιώτης τόνισε ότι «πρόκειται για ιστορία επιστημονικής φαντασίας η δήθεν βοήθεια από εναέρια μέσα. Μας έλεγαν έρχονται, και δεν φαίνονταν πουθενά».