OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λήμνου: Τηλεδιάσκεψη Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για το θέμα του κορονοϊού

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης είχε επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Τριαντάφυλλο Κανταρά, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό στις τοπικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος θα συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και των εμπλεκόμενων φορέων την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να εξεταστούν τα νεότερα δεδομένα και να υπάρξει συντονισμός για τον περιορισμό της διασποράς.

Για τη διατήρηση της κατάστασης υπό έλεγχο, οι πολίτες καλούνται να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα, με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση ο συνωστισμός. Επισημαίνεται, δε, η μεγάλη σημασία του εμβολιασμού για τον έλεγχο της πανδημίας και τη μείωση των περιστατικών σοβαρής νόσησης, ιδιαίτερα σε μία περιοχή η οποία στερείται δυνατοτήτων περίθαλψης σοβαρών περιστατικών.

Σημειώνεται δε, ότι μία ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων θα οδηγήσει σε αυστηρότερους περιορισμούς, μία εξέλιξη η οποία θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο και με τις προσπάθειες όλων μας.

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice