OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

85η ΔΕΘ: Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στο OTAVOICE

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου επισκέφθηκε την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα για το 2021 και Κεντρικό Θεματικό άξονα το «Παρελθόν, Παρόν της Ελλάδας».

Ο κύριος Φιλίππου περιηγήθηκε σε πολλά περίπτερα της Έκθεσης, ενώ είχε και την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς αυτοδιοικητικούς και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα και τις αγωνίες τους για την επόμενη μέρα στους Δήμους και την αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Για αυτές τις αγωνίες και τα προβλήματα μίλησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού στην κάμερα του OTAVOICE επισκεπτόμενος το περίπτερο της ιστοσελίδας της Φωνής της Αυτοδιοίκησης.

“Ο Σαρωνικός είναι ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους Δήμους στην νοτιοανατολική Αττική. Ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε” ανέφερε αρχικά ο κ. Φιλίππου και συνέχισε:

“Δεν έχει λυθεί το αποχετευτικό μας πρόβλημα με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα είμαστε μια περιοχή με μεγάλη ακτογραμμή και είμαστε υπηρέτες στις ακτές. Έχουν την ευθύνη η Κτηματική Υπηρεσία, τα Τουριστικά Ακίνητα, τα Λιμενικά Ταμεία και εμείς απλά τις κρατάμε καθαρές. Ότι έσοδα υπάρχουν πηγαίνουν στις υπηρεσίες αυτές. Ούτε αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε γιατί υπάρχουν αγκυλώσεις στις υπηρεσίες αυτές. Πρέπει όλο αυτό να αλλάξει”.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγώνα που κάνει ο Δήμος Σαρωνικού, μαζί με τον Δήμο Λαυρεωτικής για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Όπως έχει τονίσει πολλάκις ο Δήμος Σαρωνικού δεν στρέφεται κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά κατά της σχεδιαζόμενης εφαρμογής τους με καταστροφικά έργα μεγάλης κλίμακας σε περιοχές που δεν αντέχουν να σηκώσουν το φορτίο.

“Και στον Δήμο Σαρωνικό και στον Δήμο Λαυρεωτικής έχει προγραμματιστεί να μπουν 45 ανεμογεννήτριες. Πάνω από τα Καλύβια και την Κερατέα. Δεν έχει κανένα κανένα νόημα αυτό για την Αττική. Τη στιγμή που είναι ελάχιστη η απόδοση σε σχέση με τις ανάγκες της Αττικής” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το αν υπάρχει στήριξη στην αυτοδιοίκηση από την κεντρική διοίκηση, ο κ. Φιλίππου τόνισε:

“Στα λόγια είναι μαζί μας η κυβέρνηση. Στην πράξη όμως; Υπάρχουν τεράστιες οικονομικές περικοπές που είναι είτε από πλευράς κεντρικών πόρων που δίνει κάθε κυβέρνηση που όσο πάμε κουτσουρεύονται τα ποσά, είτε από την δυσπραγία στην είσπραξη των εσόδων μας λόγω πανδημίας (ΤΑΠ, δημοτικά τέλη κ.α.). Υπάρχει κόσμος άνεργος και πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Έτσι ούτε προϋπολογισμούς μπορούμε να κλείσουμε. Πολλοί Δήμου έχουν προβλήματα μισθοδοσίας για να ανταποκριθούν στις δαπάνες τους”.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σαρωνικού επισήμανε: Υπάρχουν βέβαια κάποια αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχουν (“Αντώνης Τρίτσης”, ΕΣΠΑ, κ.α.) αλλά είναι τεράστια η γραφειοκρατία και οι αγκυλώσεις για να προχωρήσουμε. Όσο για την Αττική, τρέχουν πολλά προγράμματα που είχαν χρηματοδοτηθεί με την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, της κας. Δούρου και αυτά υλοποιούν οι Δήμοι. Υπάρχει δυσκολία στις νέες χρηματοδοτήσεις από την διοίκηση του κ. Πατούλη. Και αυτό έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια σε κάποιους Δήμους”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΤΟ OTAVOICE:

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice