OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αιγιαλείας: “Αυτοί είναι οι λόγοι καθυστέρησης του έργου στην Πλατεία Αγίας Λαύρας”

Προς πλήρη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις σοβαρές τεχνικές δυσκολίες και αστοχίες που προέκυψαν κατά την κατασκευή των έργων στην οδό Ασημάκη Φωτήλα και στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, κατά εφαρμογή της σχετικής μελέτης, ο Δήμος Αιγιαλείας δίνει στη δημοσιότητα όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, που έχουν καταγραφεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Προστίθενται και οι καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω των ενστάσεων που υπέβαλαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και που δημιούργησαν ένα κλίμα σχεδόν “πολεμικό” που επηρέασε σε αξιόλογο βαθμό την ταχύτητα των εργασιών, καθώς και η ανατίμηση των υλικών που παρουσίασαν μεγάλη αύξηση σε σχέση με την περίοδο ανάληψης του έργου.

Έτσι, η ανάδοχος εταιρεία μόλις τον περασμένο Αύγουστο και αφού είχαν εξασφαλιστεί όλες πλέον οι απαραίτητες εγκρίσεις, ενημέρωσε τον Δήμο πως αδυνατεί να συνεχίσει το έργο λόγω υψηλού κόστους των υλικών, δεδομένου και ότι κέρδισε τον διαγωνισμό με έκπτωση 55% άρα πλέον η συνέχιση των εργασιών, καθ΄ομολογίαν του εργολάβου είναι μη συμφέρουσα εκ μέρους της. Σημειωτέον πως το αποτέλεσμα του διαγωνισμού με την έκπτωση αυτή, επικυρώθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή περίπου δύο μήνες πριν την ανάληψη καθηκόντων από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα τηρηθούν στο έπακρον όλες οι νόμιμες διαδικασίες και πως θα βρεθεί σύντομα η καλύτερη λύση, ώστε το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, για να παραδοθεί στον κόσμο ασφαλές και χρήσιμο. Αυτό είναι δέσμευση και η δημοτική αρχή έχει αποδείξει πως έχει και λόγο και τρόπο να υπηρετεί τους δημότες, ως οφείλει.

*Επισυνάπτεται το εν λόγω σημείωμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, το οποίο διαβάστηκε από τον Διευθυντή κ. Λεωνίδα Καράμπελα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο Δημάρχου, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Χριστόπουλου, των αρχηγών δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Χρήστου Γούτου, Βασιλικής Ψυχράμη και Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, του νομικού εκπροσώπου του Δήμου κ. Γιώργου Μπέσκου και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice