OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ζήρου: Διδακτική επίσκεψη των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών, το Σάββατο(25/9)

Διδακτική επίσκεψη για όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών στην Τ.Κ. Κλεισούρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (25/9). Οι μαθητές, με την θεματική ξενάγηση της αρχαιολόγου της εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κας Ελπίδας Σαλταγιάννη, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του Κάστρου, σημείο στο οποίο, σύμφωνα με τους ιστορικούς, έγιναν δύο σημαντικές μάχες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Τον Οκτώβριο του 1821 έλαβε χώρα η νικηφόρα μάχη στην οποία συμμετείχε ο Στρατηγός ήρωας της ελληνικής επανάστασης Ιωάννης Μακρυγιάννης εναντίον των τουρκικών δυνάμεων του Χουρσίτ Πασά, ενώ στους Βαλκανικούς πολέμους, από 23 έως 30 Οκτωβρίου του 1912, κατά την προέλαση του Ελληνικού Στρατού προς τα Ιωάννινα, διεξήχθη μάχη στην περιοχή, με επόμενη εξέλιξη τη μάχη του Μπιζανίου τον Φεβρουάριο του 1913.

Η συγκεκριμένη δράση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής ΚληρονομιάςΚληρονομιά ανοιχτή σε όλους» του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την Κοινότητα Κλεισούρας.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ζηρού θα συμμετάσχουν στη δράση. Όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επίσκεψη –ξενάγηση στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών, θα πρέπει να κάνουν προκράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 2683029209 / 2683031855 / 698 2157740.

Απαραίτητη θα είναι η επίδειξη self test και η χρήση μάσκας κατά την μετακίνηση στο χώρο και την ξενάγηση.

Για τη μετακίνηση των μαθητών θα δρομολογηθεί πούλμαν το οποίο θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. από το ΚΔΑΠ «Το Μελίσσι» στο Ριζοβούνι με ενδιάμεσο σταθμό το ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Πασχαλινές δράσεις από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αιγάλεω

otavoice

«Το έθιμο της Κουλούρας» αναβίωσε και φέτος στον Δήμο Ήλιδας

otavoice

Δ. Πτωχός: Η Πελοπόννησος γίνεται πρότυπο στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

otavoice

Δ. Χανίων: Ρεκόρ συμμετοχών στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ATHENA 2025

otavoice

Τη Δευτέρα η επόμενη συνάντηση της «Σχολής Γονέων» στον Δήμο Βριλησσίων

otavoice

Δ. Πατρέων: «Οι “Νενέκοι” και το τρένο που κοστίζει…»

otavoice