OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΤΙΜΗ ΣΤΟ 1821

«Ημέρες Πολιτισμού στον Δήμο Σαρωνικού»: Υπαίθριο μάθημα παραδοσιακού τραγουδιού

Ανάμεσα στις μεθυστικές ευωδιές των μεσογείτικων αμπελιών και κάτω από τη φιλόξενη σκιά μιας αιωνόβιας βελανιδιάς στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Πέτρου Καλυβίων, στην περιοχή Εννέα Πύργων, ο δήμος Σαρωνικού, το ΝΠΔΔ Αριστόδικος και το Τμήμα Ελληνικών Χωρών Καλυβίων διοργανώνουν ένα ξεχωριστό διήμερο μάθημα παραδοσιακού τραγουδιού με τον βραβευμένο ερμηνευτή από την UNESCO Τεχνών Λόγου & Επιστημών και δάσκαλο παραδοσιακού τραγουδιού, Παναγιώτη Σδούκο.

Το σεμιναριακό υπαίθριο μάθημα με τίτλο «1821Τραγουδώντας την Ιστορία» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (11/9), ώρα 16:00 μ.μ.-20:00 μ.μ. και την Κυριακή (12/9), ώρα 10:00 π.μ.-14:00 μ.μ. με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Το πρωί της Κυριακής (12/9) θα γυριστεί videoclip, στο οποίο οι συμμετέχοντες μαζί με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ελληνικών Χωρών Γιάννη Κοντογιάννη και την παραδοσιακή ορχήστρα θα παρουσιάσουν τη δράση του διημέρου. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα χωρίς μικρόφωνα, κάτω από την αιωνόβια βελανιδιά στον προαύλιο χώρου του Ι.Ν, με τραγούδια και σκοπούς από τη ορχήστρα και τον Παναγιώτη Σδούκο.

“Το παραδοσιακό τραγούδι, ως η καλλιτεχνική έκφραση του απλού κόσμου στο χώρο και το χρόνο του, ήταν το ιδιάζον στοιχείο που με έκανε να ξεχάσω ό,τι ήξερα και να το αφήσω το ίδιο να με οδηγήσει. Έτσι το υπηρέτησα και ακόμα το υπηρετώ. Με αφόπλισε η καλαισθησία, το βίωμα, το δάκρυ των απλών αυτών ανθρώπων, που μέσα έκρυβε μεν παράπονο, αλλά παράλληλα και μια λεβέντικη δύναμη, την επανάσταση στα ιστορικά γεγονότα, το θάνατο και την ανάσταση, τη λύπη και τη χαρά στην καθημερινότητα.”
Παναγιώτης Σδούκος, Καθημερινή, 09/05/2021.

Για την καλύτερη οργάνωση του εργαστηρίου, απαραίτητη η προεγγραφή έως και την Τετάρτη (8/9). Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6946565992.

  • Το μέρος διεξαγωγής του μαθήματος είναι σκιερό. Θα δοθούν φωτοτυπίες με πληροφορίες καθώς & τα τραγούδια του μαθήματος.
  • Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όσες και όσους αγαπούν το παραδοσιακό τραγούδι, ενήλικες & έφηβους.
  • Μαζί σας θα χρειαστεί να έχετε: μάσκα, αντισηπτικό, νερό, καπέλο, γυαλιά, άνετα παπούτσια.
  • Θα τηρούνται οι αποστάσεις!!
  • Απαραίτητο κρίνεται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν πραγματοποιήσει ένα διαγνωστικό τεστ COVID-19 ώστε να οι διοργανωτές να γνωρίζουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι υγιείς.
  • Παρακάτω μπορείτε να επισκεφθείτε λινκ με πληροφορίες για τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Καλυβίων στην περιοχή Εννέα Πύργων: (https://www.imml.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1072&Itemid=701)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice