OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συναντήσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με Υφυπουργό Υποδομών και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Οι λεπτομέρειες της προωθούμενης λύσης στο ζήτημα της διάνοιξης της οδού Ψελλού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Η διάνοιξη της οδού Ψελλού είναι απολύτως αναγκαία, ώστε να εξασφαλιστεί πρόσβαση στον σταθμό “Νέα Ελβετία” του μετρό, ενώ προβλέπεται να συνδυαστεί και με παράλληλα συγκοινωνιακά έργα στην ευρύτερη περιοχή, με κομβικό την κατασκευή πολυτροπικού σταθμού μετεπιβίβασης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε κι ο συνολικός σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ελβετίας, της λεγόμενης νοτιοανατολικής πύλης της πόλης, με την ανάδειξή της σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αθλητισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Γενική Γραμματέας Υποδομών Μαρία – Έλλη Γεράρδη κι ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου.

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη

Συνάντηση εργασίας και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη είχε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τα έργα της Θεσσαλονίκης που μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Ζέρβας παρουσίασε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών μια δέσμη προτάσεων για κομβικής σημασίας παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κεντρική θέση στις προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει αυτή της προώθησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης παρεμβάσεων αστικής αναζωογόνησης για την οικονομική ανασυγκρότηση εμπορικών δρόμων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τα κατάλληλα έργα αστικής αναζωογόνησης και ανάπτυξης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, δρόμοι με εμπορικό χαρακτήρα όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις περιφερειακές γειτονιές της πόλης μπορούν να μετασχηματιστούν και να αποκτήσουν μια ισχυρή αναπτυξιακή ταυτότητα, που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε και την πρότασή του για ένα remake των ζωνών πέριξ των σταθμών του μετρό, ζητώντας την κατά προτεραιότητα προώθηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της “εμβληματικής παρέμβασης της Εγνατίας Οδού”, η οποία αφορά μια περιοχή που διατρέχει ένα σημαντικό κομμάτι του ιστορικού κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνοντας μάλιστα ζώνες με σημαντικά μνημεία.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών συμμετείχε κι ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου.

 

Σχετικά Άρθρα

«Λουκέτο» από την Περιφέρεια στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής, που πνίγηκε η 8χρονη

otavoice

Μουσική πανδαισία με το «5ο Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

otavoice

Δ. Ήλιδας: Παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για τα σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή λόγω καύσωνα

otavoice

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

otavoice

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στο Νότιο Αιγαίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζώων μόνο για άμεση σφαγή

otavoice

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι έργων σε Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία

otavoice