OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αυγερινός: “Τιμή και δόξα στους Ήρωες που θυσιάστηκαν για το Έθνος και την ελευθερία”

Στην τελετή υποδοχής των λειψάνων των Ελλήνων Αγωνιστών της Κύπρου παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Χαρδαλιά και όλης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στην πολύ συγκινητική υποδοχή από την Κύπρο των λειψάνων επτά (7) Ελλήνων Ηρώων που έπεσαν υπέρ Πατρίδος το καλοκαίρι του 1974 κατά την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο, υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια του Έθνους.

Τα ονόματα των επτά πεσόντων και αγνοουμένων Ελλήνων Αγωνιστών της Κύπρου, που ανευρέθησαν και ταυτοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι:

– Συνταγματάρχης (Πεζικού) Κωνσταντίνος Κόκκας.

– Συνταγματάρχης (Μηχανικού) Νικόλαος Γιαννακόπουλος.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Πεζικού) Δημήτριος Βελώνας.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Καταδρομών) Χριστόδουλος Δοϊτσίδης.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Εφοδιασμού-Μεταφορών) Δημήτριος Θανόπουλος.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Πεζικού) Χαράλαμπος Καραγκούνης.

– Έφεδρος Ανθυπασπιστής (Πεζικού) Θωμάς Κουκούλης.

Τα λείψανα των Ηρώων συνόδευσαν με πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 από την Κύπρο στην Ελλάδα, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής τους, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι συγγενείς τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των Ηρώων,  δήλωσε τα ακόλουθα: «Αισθήματα σεβασμού, εθνικής υπερηφάνειας και βαθύτατη συγκίνηση μας διακατέχουν μπροστά στην θυσιαστική αυταπάρνηση και τον ηρωισμό των συμπατριωτών μας ηρωικών αγωνιστών της Κύπρου.

Σαράντα επτά (47) ολόκληρα χρόνια περίμεναν υπομονετικά στην φιλόξενη κυπριακή γη, μέχρι να επιστρέψουν σήμερα και να αναπαυθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Οι ψυχές τους θα αναπαυθούν πλέον και θα βρουν τη γαλήνη που τους αξίζει. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Κυπριακή Κυβέρνηση, για τις άοκνες προσπάθειές της, όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να ανευρεθούν και να ταυτοποιηθούν τα οστά των πεσόντων, μεταξύ των οποίων και των επτά (7) ηρώων που υποδεχθήκαμε σήμερα στην Ελλάδα. Τιμή και δόξα στους Ήρωες που θυσιάστηκαν για το Έθνος και την ελευθερία».

Σχετικά Άρθρα

Μαρία Καμμά: Η Τήλος έδειξε πάλι την ανθρωπιά της

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Σβήστηκε η φωτιά στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου

otavoice

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού: “Περί… δημοσιογραφίας ο λόγος!”

otavoice

Δ. Μαραθώνος: Μεταφορά τροφίμων και νερών με έμφαση στον Βαρνάβα

otavoice

Ευχές για την εορτή της Παναγίας, του δημάρχου Ζακύνθου και Προέδρου ΠΕΔΙΝ

otavoice

Δ. Μυτιλήνης: Μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Θερμής

otavoice