OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Φυλής: “Τιμάμε τον Δημήτρη Θανόπουλο που έδωσε τη ζωή του για την Κύπρο μας”

Tα λείψανα του Ανθυπασπιστή (Εφοδιασμού-Μεταφορών) Δημητρίου Θανόπουλου, ήταν μεταξύ των επτά που υποδέχθηκε με τιμές η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, το απόγευμα της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου 2021 στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας (Τατόι). Ταυτοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και ανήκουν σε ισάριθμους συμπατριώτες μας, στρατιωτικούς, που έπεσαν μαχόμενοι, το 1974, κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Στην τελετή την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Την περιοχή μας ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας.

Η κηδεία του Δημήτρη Θανόπουλου θα τελεστεί στη γενέτειρά του, στο χωριό Πουρνάρι του νομού Ηλείας, το Σαββάτο 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 13:00. Εν συνεχεία το λείψανο θα οδηγηθεί στο Κοιμητήριο του χωριού, όπου θα αναπαυθεί εν ειρήνη.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Θανόπουλου εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. “Τιμάμε τον ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την Κύπρο μας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση, το σεβασμό και την αγάπη μας στην οικογένειά του”, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ

Ο Δημήτριος Θανόπουλος γεννήθηκε στο Πουρνάρι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας του νομού Ηλείας και ήταν το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά του Ιωάννη και της Ρουμπίνης Θανοπούλου. Στα 14 χρόνια του μετακόμισε για σπουδές στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στο Ζεφύρι.

Το 1973, σε ηλικία 20 ετών, κατατάχθηκε στον ελληνικό στρατό για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Υπηρέτησε για ένα χρόνο στο Κιλκίς και στην συνέχεια πήρε μετάθεση για την Μεγαλόνησο. Στις 12 Ιουλίου 1974 ξεκίνησε, από το Λουτράκι για την Κύπρο, όπου έφτασε στις 3 το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974. Στις 6 π.μ. της ίδιας ημέρας, ξεκίνησε ο πόλεμος και στις 22 Ιουλίου 1974, χάθηκαν τα ίχνη του. Εθεωρείτο αγνοούμενος για πολλά χρόνια, έως ότου βρέθηκαν τα οστά του σε ομαδικό τάφο και ταυτοποιήθηκαν με την διαδικασία του DNA.

Η μητέρα του Ρουμπίνη μαζί με τις τρεις αδερφές του, αναμένουν την επιστροφή του λειψάνου του στην γενέτειρα του, ενώ ο πατέρας του Ιωάννης Θανόπουλος, πέθανε, σε ηλικία 83 ετών, με τον καημό της απώλειάς του.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice