OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σε διαγωνισμό τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για τα έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου των κοινοτήτων Ξενιών, Αετοράχης (Οικισμός Δάφνης) και Μπορσίου προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Οι εν λόγω περιοχές είχαν χαρακτηριστεί πυρόπληκτες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 και οι εργασίες αφορούν Εκσκαφές, Επιχώματα, Τεχνικά έργα, Υπόβαση και Βάση, Ασφαλτικά και Σήμανση, με προϋπολογισμό έργου 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην Κοινότητα Ξενιών προβλέπονται βελτίωση της δημοτικής οδού από Παλαιοχώρα  προς Ξενιές, βελτίωση της αγροτικής οδού από Ξενιές προς οικία Τσίγγανου και βελτίωση αγροτικής οδού – αποκατάσταση βλαβών σε τμήμα δρόμου από Ξενιές προς Δάφνη. Μάλιστα, ο εν λόγω δρόμος είναι ο μοναδικός συνδετήριος δρόμος εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας που συνδέει τους οικισμούς Καλυβακίων, Ξενιών και Παλιοχώρας με την Κοινότητα Δάφνης και τις λοιπές Κοινότητες της Δ.Ε. Βουπρασίας, ενώ επιπλέον εξυπηρετεί αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες των κατοίκων.

Στην Κοινότητα Αετοράχης, προβλέπεται βελτίωση δημοτικής οδού από τον οικισμό Δάφνης προς αγροτική περιοχή με εργασίες ασφαλτόστρωσης σε υπάρχοντα τσιμεντοστρωμένο δρόμο ο οποίος λόγω της παλαιότητας του έχει υποστεί μεγάλες φθορές.

Τέλος, στην Κοινότητα Μπορσίου προβλέπονται βελτίωση δημοτικής οδού από Τοπ. Κοινότητα Μπορσίου προς αγροτική περιοχή «ΛΑΓΚΑΔΕΣ», βελτίωση δημοτικής οδού από Τοπ. Κοινότητα Μπορσίου προς αγροτική περιοχή «ΤΡΑΓΑΝΟΥΛΑ» και βελτίωση δημοτικής οδού Τοπ. Κοινότητα Μπορσίου προς αγροτική περιοχή «ΧΑΤΖΕΪΚΑ».

Η σύγχρονη αστική και αγροτική οδοποιία σε κάθε χωριό του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποτελεί «συμβόλαιο» της δημοτικής αρχής με τους δημότες. Ένα «συμβόλαιο», που η δημοτική αρχή δίνει όλες τις δυνάμεις της για να το τηρεί απαρέγκλιτα! 

 

Σχετικά Άρθρα

Μουσική πανδαισία με το «5ο Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

otavoice

Δ. Ήλιδας: Παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για τα σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή λόγω καύσωνα

otavoice

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

otavoice

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στο Νότιο Αιγαίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζώων μόνο για άμεση σφαγή

otavoice

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι έργων σε Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία

otavoice

Δ. Πλατανιά: Αποκαλυπτήρια του νέου Μνημείου Εκτελεσθέντων, στο Μαρτυρικό Κακόπετρο

otavoice