OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ξεκινούν μέσα στο 2022 τα έργα ηλεκτροκίνησης στο θεσσαλικό σιδηρόδρομο

Συνάντηση Κ. Αγοραστού  και βουλευτών με τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο

Στη Λάρισα βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος  είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη  Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό παρουσία των βουλευτών Μάξιμου Χαρακόπουλου, Χρήστου Κέλλα και Στέλλας Μπίζιου.  Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα  σιδηροδρομικά έργα και μελέτες που εξελίσσονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,  που γίνεται η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα με ηλεκτροκίνηση στον θεσσαλικό σιδηρόδρομο,  η εφαρμογή του  νέου νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια»  για τον εκσυγχρονισμό του  πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και τον δραστικό περιορισμό των φαινομένων   διαφθοράς,  η  πρόταση για δημιουργία στη Λάρισα του πρώτου  Περιφερειακού Πρότυπου Κέντρου Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα ΗΝΙΟΧΟΣ,  ενώ ανακοινώνεις έγιναν και για την αναβάθμιση του δρόμου  Λάρισας Κοζάνης. 

Εντάσσονται για χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  CEF

-η μελέτη για την αναβάθμιση του Κεντρικού Κτιρίου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Λάρισα

– οι  πλήρεις μελέτες – σε συνέχεια των τεσσάρων  προκαταρκτικών  που υπάρχουν- για υπόγειες διαβάσεις στην οδό Αγιάς, στην οδό Βόλου, στην οδό Καραγάτση και στην οδό Υψηλάντη  καθώς και 

-η μελέτη για  την γέφυρα της Λεωφόρου Καραμανλή.

-Στην Καρδίτσα υπογράφηκε  η σύμβαση παραχώρησης των χώρων του ΟΣΕ  για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Καρδίτσας στο τμήμα από έξοδο προς Αγιοπηγή μέχρι  την έξοδο προς Μητρόπολη. Το έργο  αναβαθμίζει την πρόσβαση του σιδηροδρομικού σταθμού της Καρδίτσας, με τη διαμόρφωση κόμβου και χώρων προσωρινής στάθμευσης. Επίσης,  για πρώτη φορά στην Καρδίτσα  τοποθετούνται ηχοπετάσματα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, στο τμήμα του έργου,  με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, την προστασία έναντι του θορύβου και την αναβάθμιση του αστικού τοπίου.

-Στο Βόλο δημοπρατήθηκε και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με την Α ΒΙΠΕ, τη  Β ΒΙΠΕ Βόλου, το Αεροδρόμιο της Αγχιάλου  και τον Αλμυρό. Η πλήρης σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου,  αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της Μαγνησίας, καθώς  μειώνει τα τελικά κόστη μεταφοράς των προϊόντων και  δημιουργεί νέες προοπτικές διεύρυνσης των εργασιών του λιμανιού.   

-Στα Τρίκαλα δημοπρατείται η μελέτη της σιδηροδρομικής γραμμής   Τρίκαλα- Καλαμπάκα -Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα, με χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CEF. Και επιπλέον  προωθείται ο  χαρακτηρισμός της γραμμής Καλαμπάκα-  Κοζάνη ως «πρωτεύουσας σιδηροδρομικής  γραμμής» (COR), προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα  CEF,  η μελέτη για την αναβάθμισή της. 

 

Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice

Χρηματοδότηση της ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας από το «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027»

otavoice