OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συστάθηκε σε σώμα ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θριάσιο Α.Ε.»

Με τον διακριτικό τίτλο «ΘΡΙΑΣΙΟ Α.Ο.Τ.Α.» ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θριάσιο Α.Ε. συστάθηκε σε σώμα πραγματοποιώντας το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός έχει στόχο την αναβάθμιση των Δήμων του Θριασίου Πεδίου (Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου) οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτόν, ενισχύοντας την πολυεπίπεδη ανάπτυξη τους, την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, τη συμμετοχή στην προετοιμασία, προώθηση, διαχείριση και υλοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, την επιστημονική, τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη έργων και υποδομών.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός διέπεται, όπως περιγράφεται στο καταστατικό του, από τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4674/2020 «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Επίσης από τις διατάξεις περί Α.Ε. του Ν. 4548/2018 «Αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιρειών, Νέος Νόμος περί Ανωνύμων Εταιρειών» και από κάθε άλλη διάταξη νόμου αναγκαστικού δικαίου, όπως οι παραπάνω διατάξεις τροποποιούμενες ισχύουν κάθε φορά, καθώς και από τις διατάξεις του καταστατικού του ιδίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο κος Θανάσης Πανωλιάσκος, Αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κος Νίκος Βιλλιώτης και Διευθύνων Σύμβουλος ο κος Σεραφείμ Τσόκας. Τους Δήμους στο Διοικητικό Συμβούλιο με την ιδιότητα του μέλους εκπροσωπούν οι Δήμαρχοι τους, Χρήστος Ε. Στάθης, Αργύρης ΟικονόμουΝίκος Μελετίου.

«Γράφουμε ιστορία, έχω την πεποίθηση ότι δε θα απογοητεύσουμε κανέναν. Ενισχύουμε το σχεδιασμό εξέλιξης του Δήμου μας στο σύγχρονο τοπίο της Αυτοδιοίκησης, στοχεύοντας σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες μας. Παράλληλα προάγουμε τη συνεργασία, τη σύμμετρη οικονομική, και κοινωνική ανάπτυξη αναδεικνύοντας τους τοπικούς πόρους και το έμψυχο δυναμικό της περιοχής μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης, Χρήστος Ε.Στάθης.

Σχετικά Άρθρα

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice

Π.Μανούρης: “Το πράσινο θα είναι συνυφασμένο με κάθε έργο μας”

otavoice