OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα

Υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ ΕΣΔΑΚ και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

«Υπογραφή σύμβασης για παροχή εξειδικευμένων συμβουλών προς τον ΕΣΔΑΚ (Φο.Δ.Σ.Α) ως προς την βελτίωση των υπηρεσιών της Οικονομικής – Διοικητικής Υπηρεσίας»

Σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2021, στα γραφεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ, υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του ΕΣΔΑΚ και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την βελτίωση της Οικονομικής – Διοικητικής Υπηρεσίας.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε για τον ΕΣΔΑΚ από τον πρόεδρο κο Ζαχαρία Καλογεράκη και για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου εκπαίδευσης, πρόεδρο του ΕΛΚΕ και Καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κος Χρήστο Φλώρο. Στην υπογραφή παραβρέθηκε ο Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος κος Σταύρος Αρβανίτης και στελέχη του συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ στα πλαίσια της υπογραφής της σύμβασης τόνισε. Ξεκινάει σήμερα η συνεργασία του φορέα μας με το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ για την βελτίωση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του φορέα μας.

Συνεχίζοντας τον στόχο που έχουμε θέσει μαζί με τους δήμους μέλη μας προχωρούμε την συνεργασία με τα πανεπιστημιακά και πολυτεχνικά ιδρύματα της Κρήτης και όχι μόνο και είμαστε περήφανοι για αυτό. Έχουμε μια άριστη σχέση με το ΕΛΜΕΠΑ με δράσεις που έχουμε υλοποιήσει στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διευρύνουμε περαιτέρω αυτή την σχέση με την σημερινή σύμβαση.

Ως φορέας επενδύουμε στη νέα τεχνολογία, στην κατασκευή έργων και στην παραγωγή νέας γνώσης, με πιλοτικές δράσεις και παρεμβάσεις στον χώρο της ανακύκλωσης, στην ευαισθητοποίηση του κοινού στον τομέα της ανακύκλωσης με συνεργασίες με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης και όλης της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε όλους και όλες όσοι συμβάλλανε στην ολοκλήρωση της σημερινής σύμβασης και Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στην περιφέρεια και στον περιφερειάρχη κο Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος χρηματοδότησε και την σημερινή σύμβαση.

Ο Αντιπρύτανης κος Φλώρος υπογράμμισε «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα και το τμήμα. Είναι μεγάλη ευθύνη να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία να αναπτυχθεί ιδιαίτερα την μετά Covid εποχή από κοινού οι φορείς και η επιστημονική κοινότητα της Κρήτης που διαθέτει υψηλό επιστημονικό προσωπικό.

Η κλιματική αλλαγή, η οικονομική κρίση λόγω covid και η ενεργειακή κρίση δημιουργεί την ανάγκη για περαιτέρω επιστημονική ανάλυση. Θέματα όπως η κοστολόγηση, η χρηματοοικονομική ανάλυση, το κόστος παραγωγής που θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη περίοδο σε συνδυασμό με την διεπιστημονικότητα θα δημιουργήσουν νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ελπίζουμε η συνεργασία μας να το αποδείξει με ένα καλό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε με σύγχρονες μεθόδους να βελτιωθείτε, να αναπτυχθείτε και να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στην μετα-covid εποχή.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος καθηγητής κος Αρβανίτης ανέφερε. Σας ευχαριστώ εκ μέρους του ΕΛΜΕΠΑ για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση. Εμείς από την δική μας μεριά θα συμβάλλουμε με την τεχνογνωσία την οποία διαθέτουμε για την βελτίωση των οικονομικό-διοικητικών υπηρεσιών του οργανισμού σας, ο οποίος όλο και εξελίσσεται.

Κάνετε ένα σπουδαίο έργο σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αντιπροσωπεία του δήμου Μετεώρων στην αδελφοποιημένη πόλη Σβάμπαχ Γερμανίας

otavoice

Πέντε σημαντικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

otavoice

Ασπρόπυργος: Τελετή μνήμης και τιμής, για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

otavoice

Ιωάννης Ηλίας: «Θαυμάζουμε το σθένος σας και ευχόμαστε καλή επιτυχία»

otavoice

Το Σαρακίνικο της Μήλου ανάμεσα στις 20 καλύτερες του κόσμου!

otavoice