OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κω: Προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο

Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Κω με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για το Κτηματολόγιο της Κω, θα υπογράψει αύριο στην Αθήνα, Τρίτη (18/1), ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, παρουσία του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αβρίθη και του Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Μανώλη Χατζηάμαλλου.

Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά στη στήριξη του Κτηματολογίου από το Δήμο Κω, για την μεταγραφή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Κω και της αντίστοιχης πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Μαστιχαρίου, στα κτηματολογικά βιβλία του Κτηματολογίου Κω-Λέρου.

Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας για το νησί, αφού για περισσότερα από 30 χρόνια βρίσκονται σε εκκρεμότητα, οι μεταγραφές των σχεδίων πόλης Κω και Μαστιχαρίου, γεγονός που κρατά σε ομηρία χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

Με την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Δήμος Κω στηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού, επιλύοντας ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία μας, δίνοντας αναπτυξιακή διέξοδο, με τη δυνατότητα υλοποίησης αναγκαίων υποδομών, όπως είναι η διάνοιξη οδών και η επέκταση των δικτύων.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice

Ο Δ. Πτωχός στην Έκθεση Τεγέας: Έργα, Καινοτομίες και Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες

otavoice