OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πόρου: Σημαντικά προβλήματα στα σχολεία λόγω του κορονοϊού

Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν στα Σχολεία του Πόρου λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού και των δυσκολιών εφαρμογής των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Παιδείας.

Στις 7 μέρες λειτουργίας τους μετά τις γιορτές, στα 6 Σχολεία του νησιού, στα οποία φοιτούν 400 παιδιά, έχουν επιβεβαιωθεί 14 κρούσματα σε 11 τάξεις (επί συνόλου 26 τάξεων) με υπερδιπλάσιους μαθητές και εκπαιδευτικούς να αποτελούν «στενές επαφές» ή «αφανή κρούσματα» που απουσιάζουν χωρίς να κάνουν τεστ. Μάλιστα κάποια παιδάκια νοσούν με έντονα συμπτώματα, τη στιγμή που στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος του δημοσίου και οι εμβολιασμοί παιδιών 5 έως 11 ετών έχουν προγραμματιστεί για τις 4 και 25 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου, τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας δεν έχουν φροντίσει για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests στο νησί σε πάγια βάση. Έτσι, rapid tests έχουν διενεργηθεί στο Π.Π. Ιατρείο του Πόρου 4 φορές έως σήμερα μόνο κατόπιν ανεπίσημων συνεννοήσεων του Δημάρχου με ιατρούς του Κ.Υ. Γαλατά, με ιδιαίτερη δυσκολία για τους τελευταίους λόγω της υποστελέχωσης του Κ.Υ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη 18.1 τα tests διενεργήθηκαν στις 12:00, με συνέπεια ο Δήμαρχος να εκδώσει Απόφαση για διακοπή μαθημάτων των αντίστοιχων τάξεων.

Τονίζεται, τέλος, ότι τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας ειδικά στις μικρές τάξεις έχουν καταργηθεί στην πράξη, αφού οι γονείς έχουν υιοθετήσει τα δικά τους πρωτόκολλα για την προστασία των παιδιών τους, επιλέγοντας να μην τα στέλνουν στο Σχολείο. Έτσι, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Σχολείων η προσέλευση στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία δεν ξεπέρασε το 70%, ενώ στις τάξεις που εμφανίστηκαν κρούσματα η προσέλευση ήταν μηδενική. Βέβαια, στις στατιστικές του Υπουργείου όλες οι τάξεις φαίνονται ανοιχτές, τηλεκπαίδευση δεν γίνεται και όλα βαίνουν καλώς!

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice