OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

ΔΣ Πεντέλης: Ομόφωνο ψήφισμα για επαναφορά εφημεριών στο Παίδων Πεντέλης

Με γνώμονα το συμφέρον του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και της Κοινωνίας συνθέσαμε – πετύχαμε

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Πεντέλης προς το Υπουργείο Υγείας για ΑΜΕΣΗ επαναφορά των 24ωρων εφημεριών του Νοσοκομείου

Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε η Δημοτική Αρχή, αλλά έμεινε στα μισά του δρόμου……
Στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πεντέλης στις 21/01/2022 που συνεκλήθη έπειτα από αίτημα 15 συμβούλων της Αντιπολίτευσης (Δημοτική Συμμαχία, Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Μπροστά Μαζί, Λαϊκή Συσπείρωση) με μοναδικό θέμα «άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για αναστολή εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης», αφού λάβαμε υπόψη μας :
– Τις πολύ ενημερωτικές και εποικοδομητικές παρεμβάσεις γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων (Ι.Πασπάτη, Κ.Μητρομάρα)
– Το θετικό κλίμα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου
– Την επιθυμία και το κοινό αίσθημα παρευρισκόμενων συμπολιτών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα προκειμένου να ενδυναμωθεί ο αγώνας για την επαναφορά λειτουργίας του Νοσοκομείου ως ήταν προ της 7 ης Ιανουαρίου 2022 αλλά και την αναγκαιότητα της περαιτέρω ενίσχυσής του με
μόνιμο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό)
– Την απρόσκοπτη συνέχιση των εμβολιασμών των παιδιών

Συνθέσαμε – πετύχαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει ομόφωνα το ψήφισμα που ακολουθεί:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης 2 ης Συνεδρίασης 21/01/2022

Α) Με δεδομένη τη σπουδαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, που εξυπηρετεί και προσφέρει παιδιατρική περίθαλψη σε παιδιά Δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής και όχι μόνο, πληθυσμού 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις και θέσεις που διαχρονικά διατυπώθηκαν από 07/01/2022 έως σήμερα από το Σύλλογο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, στελέχη, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, τις καθολικές αντιδράσεις συλλόγων γονέων, φορέων και πολιτών του Δήμου αλλά και άλλων Συλλογικών Φορέων εκτός των ορίων του Δήμου ζητούμε:
1. Από το Υπουργείο Υγείας την άμεση άρση της απόφασης της Παρασκευής 14/01/2022 του ΚΕΣΥΠΕ (αρ. πρωτ.: 2062/14/62, έγγραφο 1 ης ΥΠΕ Αττικής) και τη συνέχιση απρόσκοπτα της συμμετοχής του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, με 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, καθώς επίσης και την ενίσχυσή του ανθρώπινου (ιατρονοσηλευτικού και λοιπού διοικητικού) δυναμικού του με μόνιμο προσωπικό και την αναβάθμιση των υποδομών του.

2. Να συνεχιστεί η λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου με αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου και να αξιοποιηθούν περαιτέρω πρωτοβάθμιες μονάδες φροντίδας-υγείας στελεχωμένες με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, χωρίς αχρείαστες μετακινήσεις προς ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο.
Β) Με δεδομένη τη σπουδαιότητα και υπερτοπικότητα του Γ/Ν Σισμανόγλειου, που πρόσφατα μετατράπηκε αποκλειστικά σε COVID 19 με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι ασθενείς είτε στο Ναυτικό Νοσοκομείο είτε στο ογκολογικό Αγίων Αναργύρων είτε αλλού, ζητούμε να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του ως Γενικού Νοσοκομείου Σισμανογλείου –Αμαλία Φλέμιγκ και να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλα τα τμήματα ζωτικής σημασίας.
Στο ψήφισμα αυτό κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία προσχώρησε και η Δημοτική Αρχή αλλά έμεινε στα μισά του δρόμου……
Με δήλωση της Δημάρχου απείχε από τη δεύτερη απόφαση :
Ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας από το Δήμο Πεντέλης για διοργάνωση συνάντησης αντιπροσωπειών Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων, στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Παλιά Πεντέλη, παρουσία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για συντονισμό δράσεων.
Με δεδομένο ότι και η δεύτερη αυτή απόφαση όχι μόνο είναι ομόφωνη αλλά έχει εγκριθεί και με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμε την Δήμαρχο να την υλοποιήσει άμεσα. Διαφορετικά θα την υλοποιήσουμε εμείς.

Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης (Δημοτική Συμμαχία)

Κοντουλάκος Λευτέρης (Μαζί Μπροστά)

Φεοδοπιάστης Αντώνης (Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή)

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice