OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κιλκίς: «Οι Μικρές Ιστορίες της Επανάστασης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης, παρέστη στην περιοδική έκθεση «Μικρές ιστορίες Επανάστασης» του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς του ΔΙΠΑΕ, η οποία εγκαινιάστηκε το Σάββατο 19/2 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την βελτιωμένη εκδοχή της ενδυματολογικής πρότασης των τελειόφοιτων του τμήματος, εμπνευσμένη από την επαναστατική περίοδο, την οποία είχε αναδείξει ο Δήμος Κιλκίς σε διαδικτυακή εκδήλωση τον περασμένο Μάιο με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τις «Μικρές Ιστορίες Επανάστασης» επιμελήθηκαν οι διδάσκοντες στο Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Νίκος Μυκωνιάτης δρ Ιστορίας της Τέχνης και επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος, Βενετία Κουτσού ενδυματολόγος – σχεδιάστρια και λέκτορας και η εικαστικός – επίκουρη καθηγήτρια Ελευθερία Στόικου.

Νέο στοιχείο της έκθεσης ήταν η προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που παρουσιάστηκε από τη φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ στο πλαίσιο του διαπανεπιστημιακού προγράμματος «Διάπλασις» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice