OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Νέας Σμύρνης: Έναρξη των επιμορφωτικών συναντήσεων “Παιδαγωγική και Ψυχανάλυση”

Πραγματοποιήθηκε χθες από το Κέντρο Πρόληψης “Ήλιος” δια ζώσης, μετά από πολύ καιρό λόγω κορονοϊού, η πρώτη από τις επιμορφωτικές συναντήσεις του προγράμματος “Παιδαγωγική και Ψυχανάλυση”, στο οποίο συμμετέχουν «ανήσυχοι» εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που αναζητούν έναν χώρο υποστήριξης, αναστοχασμού και νοηματοδότησης του έργου τους.

Παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη η οποία συνομίλησε με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του ΚΠ “Ήλιος” Ευάγγελο Κωνσταντίνου καθώς και με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στο δύσκολο έργο τους και φυσικά την στήριξη στον “Ήλιο” που τόσα χρόνια, αθόρυβα αλλά δυναμικά, επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό έργο.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΗΛΙΟΣ», ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ), από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις των Δήμων της Νέας Σμύρνης και του Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευμένους σε ζητήματα εξαρτήσεων, πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους δημότες της Νέας Σμύρνης και του Αγίου Δημητρίου, οι οποίες συνίστανται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προληπτικών δράσεων στην τοπική κοινότητα με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice