OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του Δήμου Λευκάδας για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες

Ο Δήμος Λευκάδας παρέλαβε σήμερα (18/2) ένα ολοκαίνουργιο ανοιχτό ανατρεπόμενο φορτηγό με γερανό και αρπάγη, μεικτού τύπου 19 tn.

Η δαπάνη της εν λόγω προμήθειας, ύψους 185.000,00€, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπ. Εσωτερικών στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού». Το τροποποιημένο αίτημα υποβλήθηκε με την 135/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα διαπίστωσε την αναγκαιότητα της προμήθειας.

Το συγκεκριμένο όχημα θα αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο υφιστάμενο όχημα του Δήμου, και θα χρησιμοποιηθεί για την συλλογή των ογκωδών, «πράσινων» φυτικών υπολειμμάτων, τα οποία εναποτίθενται από τους δημότες στα όρια των ιδιοκτησιών τους μετά από κλαδέματα, κουρέματα γκαζόν κλπ. ή που θα προκύπτουν από προγραμματισμένες εργασίες του προσωπικού του Δήμου από την φροντίδα των δημοτικών πάρκων και δέντρων που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Επιπροσθέτως, το νέο όχημα θα χρησιμοποιείται και σε έκτακτες καταστάσεις, που οφείλονται σε ακραία φαινόμενα, για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων (πχ. πτώσεις δέντρων), καθώς και για φόρτωση, μεταφορά και εκκένωση αδρανών υλικών.

Πρόκειται για ένα όχημα ειδικού τύπου, τελευταίας τεχνολογίας, που θα συνδράμει στις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος, αποτελεσματικά, γρήγορα και με ασφάλεια για τους χειριστές του.

Σχετικά Άρθρα

«Λουκέτο» από την Περιφέρεια στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής, που πνίγηκε η 8χρονη

otavoice

Μουσική πανδαισία με το «5ο Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

otavoice

Δ. Ήλιδας: Παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για τα σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή λόγω καύσωνα

otavoice

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

otavoice

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στο Νότιο Αιγαίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις ζώων μόνο για άμεση σφαγή

otavoice

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι έργων σε Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία

otavoice