OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Σλοβακίας στον Δήμο Λευκάδας

Η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κα Iveta Hricona επισκέφθηκε το Δήμο Λευκάδας την Πέμπτη (24/2) και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αναστάσιο Γαζή και την Σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού κα Ιωάννα Φίλιππα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τις δύο πλευρές η πρόθεση για τόνωση των σχέσεων της Σλοβακίας με την Ελλάδα στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού μέσα από συνεργασίες σε επίπεδο Δήμων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γαζής παρουσίασε στην Πρέσβη σειρά προτάσεων συνεργασίας οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής :

• Διασύνδεση της Λευκάδας με πολιτιστικά γεγονότα ή φεστιβάλ της Σλοβακίας με σκοπό να συμμετέχουν σε αυτά οι πολιτιστικοί φορείς της Λευκάδας.
• Πρόσκληση φολκλορικού συγκροτήματος από τη Σλοβακία στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας με την ευγενική μεσολάβηση της Πρεσβείας της Σλοβακίας.
• Διοργάνωση δίδυμης πολιτιστικής εκδήλωσης Slovakia Day in Lefkada και Lefkada Day in Slovakia η οποία θα περιλαμβάνει μουσική, χορό, εικαστικά, σινεμά, γευσιγνωσία.
• Διασύνδεση του Γυμνασίου Grosslingova της Μπρατισλάβας – στο οποίο διδάσκεται ως μάθημα επιλογής η Ελληνική γλώσσα – με ένα Γυμνάσιο της Λευκάδας, με σκοπό την προώθηση της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας.
• Συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στην έκθεση τουρισμού ITF Slovakiatour της Μπρατισλάβας.
• Αποστολή πρόσκλησης για τον Πράσινο Ημιμαραθώνιο της Λευκάδας.

Μετά το πέρας της συζήτησης η Πρέσβης ξεναγήθηκε στη Συλλογή «Δώρα Πολιτισμών» του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ενθουσιάστηκε εντοπίζοντας αντικείμενα από τη Σλοβακία στις Αίθουσες της Συλλογής.

Στο προσεχές διάστημα η Πρέσβης και ο Αντιδήμαρχος συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επαφή για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αναπτύχθηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice