OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Σε εξέλιξη η καταγραφή των επιβαινόντων – Στο σημείο η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα

Άτομα αναζητούνται στην πρώτη καταμέτρηση των επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη του λιμενικού και της πυροσβεστικής που μεταφέρεται με επιβατικά πλοία από το λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς και επιβατικά πλοία για να μεταφέρουν τους 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου «οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες».

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τύλιξαν στις φλόγες το οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα -Μπρίντεζι. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη «στο πλοίο επέβαιναν ξένοι υπήκοοι κυρίως Ιταλοί, ενώ μέχρι τώρα δε φέρεται να ήταν ανάμεσά τους παιδιά».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice