OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της «Δημοτικής Συνεργασίας Αμπελοκήπων-Μενεμένης» (Βίντεο)

Στην θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (6/2), η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Δημοτική Συνεργασία» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης από τον επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πατέρας Ιερόθεος εκπρόσωπος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, ευλόγησε τη βασιλόπιτα της παράταξης. Στη συνέχεια προβλήθηκε σχετικό βίντεο με τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και η ομιλία του κ. Κυρίζογλου, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα και στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη συνέπεια και στη συνέχεια του έργου της παράταξης, η οποία έχει αποδείξει ότι κάνει πράξη τις υποσχέσεις της και μιλάει με το έργο της.

 

Επιπλέον ευχαρίστησε τους περιορισμένους συμμετέχοντες (κλήθηκαν μόνο οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής περιόδου 2019-2023), λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε στην δολοφονία του δεκαεννιάχρονου φοιτητή Άλκη από συμμορία δολοφόνων. Καταδίκασε κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική, ρατσιστική) από οποιονδήποτε και από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Εξέφρασε στους οικείους του Άλκη, τα πλέον θερμά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη όλων,ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή της μνήμης του.

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του Δημάρχου Αμπερλοκήπων-Μενεμένης, κυρίου Λάζαρου Κυρίζογλου:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι Κυρίες και Κύριοι

Στο βίντεο που όλοι είδαμε, φαίνεται σε συντομία το έργο μας.

Συμπληρώθηκαν 19 και μπήκαμε στα 20 χρόνια από τότε που οι πολίτες των Αμπελοκήπων και 11 χρόνια, μπήκαμε στα 12, από τότε που και οι πολίτες της Μενεμένης στον ενιαίο πλέον δήμο μας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μας τίμησαν για πρώτη φορά και συνεχίζουν να μας τιμούν και να μας αναθέτουν επανειλημμένα την εντολή ευθύνης και καθήκοντος για τον τόπο μας, το Δήμο μας που τιμάμε και αγαπάμε.

Πoρευρεθήκαμε και συνεχίζουμε να πορευόμαστε με σταθερό αυτοδιοικητικό βηματισμό πετυχαίνοντας τους στόχους μας σε όλους τους τομείς της δημοτικής μας δράσης: στην παιδεία και την εκπαίδευση, στα οικονομικά, στα κοινωνικοπρονοιακά, στα έργα, την καθαριότητα και το περιβάλλον, στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο υλοποίησης προγράμματος μελετών και έργων, συνολικού προϋπολογισμού 58 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και μελετών που υλοποιήθηκε ποτέ στο Δήμο μας.

Θα αρκεστώ στην παράθεση ορισμένων μόνο στοιχείων. Στα Οικονομικά το ταμειακό υπόλοιπο δηλαδή πλεόνασμα 4.402.561,58 ευρώ. Ξεχρεώσαμε τους πρώην Δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης, με ορθολογική οικονομική διαχείριση και μάλιστα χωρίς δανεισμό, χωρίς αύξηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και εν μέσω μνημονιακών περιοριστικών πολιτικών από το 2010 μέχρι σήμερα.

Χωρίς αυξήσεις των δημοτικών τελών. Αντίθετα μειώσαμε συνολικά (από το 2011 έως το 2019) τα δημοτικά τέλη σε 37,66% για τις κατοικίες και σε 39,66% για τα καταστήματα στη Μενεμένη και σε 19,66% στους Αμπελόκηπους. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε λόγω κορονοϊού τα έτη 2020, 2021, 2022 αλλά και της αύξησης του ενεργειακού κόστους (φυσικό αέριο, ΔΕΗ, υγρά καύσιμα, λιπαντικά).

Είμαστε η διοίκηση που επί θητείας μας κατασκευάσαμε 18 διδακτήρια (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) 2 νέα κλειστά σχολικά γυμναστήρια, το κλειστό γυμναστήριο στίβου «Αναστασία Κελεσίδου», το Δημοτικό Στάδιο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τα γήπεδα
ποδοσφαίρου «Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης» και «Απόστολος Αστρεινίδης», γήπεδα πατινάζ, τένις, 5×5, ποδοσφαίρου και μπάσκετ για ελεύθερα αθλουμένους και 5 σημεία με όργανα για ελεύθερα αθλουμένους. Με μεγάλες παρεμβάσεις – συντηρήσεις σε όλα τα διδακτήρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Έχουμε διασφαλισμένες όλες τις πιστώσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικοπρονοιακών δομών του Δήμου (ιατρεία, πολυϊατρείο, φυσικοθεραπευτήρια, βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί), για τις σχολικές καθαρίστριες, για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων (νηπιαγωγεία,
δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).

Είμαστε ο μόνος ίσως Δήμος που όχι μόνον δεν έβαλε λουκέτο αλλά πραγματοποίησε τις περισσότερες και καλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ενισχύσαμε τα σχολεία τεχνολογικά για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης αλλά και με αντισηπτικά, απολυμάνσεις και μάσκες.

Εφαρμόζουμε πρόγραμμα κατασκηνώσεων και το πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα». Στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου εξυπηρετούνται 387 άτομα με τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παιδικά παιχνίδια, βιβλία, cd, dvd. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Πρόκειται για 160 νοικοκυριά στα οποία χορηγούνται τρόφιμα και για εκατοντάδες οικογένειες στις οποίες χορηγούνται τα υπόλοιπα είδη.

Από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 5.200 άτομα, ενώ ταυτόχρονα κάναμε και κάνουμε έκτακτες διανομές λόγω covid. Πραγματοποιούμεφιλοξενία και διαχείριση αδέσποτων ζώων με συμβατό υγειονομικά και νόμιμο τρόπο.

Στο πολυϊατρείο, τα ιατρεία και τα φυσικοθεραπευτήριο του Δήμου εξυπηρετούνται ετησίως 20.000 περίπου περιστατικά δωρεάν (γενική
ιατρική, παθολογικά, γυναικολογικά, καρδιολογικά, ορθοπεδικά, ουρολογικά, παιδιατρικά, πνευμονολογικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά, δερματολογικά, μικροβιολογικά, ωτορινολαρυγγικά, καρδιογραφήματα, υπέρηχοι καρδιάς, φυσικοθεραπείες). Όλα αυτά τα περιστατικά, όλοι αυτοί οι πολίτες, τι θα γίνονταν και μάλιστα εν μέσω κορονοϊού; Πού θα πήγαιναν; Πώς θα εξυπηρετούνταν αν δεν υπήρχαν οι δημοτικές δομές υγείας;

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας εξυπηρετούν 38.000 περίπου πολίτες ετησίως. Είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο, που τηρουμένων των πληθυσμιακών αναλογιών μας κατατάσσει στην πεντάδα των καλύτερων πανελλαδικά Κ.Ε.Π.

Στον τομέα της καθαριότητας, παρά την έλλειψη προσωπικού και τις απουσίες εργαζομένων λόγω covid, έχουμε τον πιο καθαρό δήμο. Κάνουμε καθαρισμούς και απορρυπάνσεις παντού και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) και στο παράκτιο μέτωπο.

Εξοπλίζουμε το Δήμο, μέσω χρηματοδοτήσεων από προγράμματα και όχι με δάνεια και ίδιους πόρους, με νέα οχήματα: απορριμματοφόρα, φορτηγά, επιβατικά, μηχανήματα έργου και με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Καλούμε όλους τους πολίτες να σέβονται το δημόσιο
χώρο και το περιβάλλον. Προβαίνουμε σε έργα πρασίνου με δενδροφυτεύσεις, κλαδεύσεις, συντηρήσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους
Προέδρους των Κοινοτήτων και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα μέλη των Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, τους Προϊστάμενους Διευθύνσεων και Τμημάτων, όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και τους συνεργάτες μου στο γραφείο δημάρχου, που εργάζονται και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε και περνάμε λόγω της πανδημίας σταθήκαμε όρθιοι, στο καθήκον μας και στο ύψος των περιστάσεων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας να βρίσκονται επί ποδός.

Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19 στη Χώρα μας ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη των δημοτών καθώς και για την αποφυγή διασποράς του ιού. Κινηθήκαμε μεθοδικά και
βήμα – βήμα βάση σχεδίου και αυστηρού προγραμματισμού.

Οι στιγμές που ζήσαμε και ζούμε είναι κρίσιμες και απαιτούν υπευθυνότητα. Απαιτήθηκε η λήψη δύσκολων και μερικές φορές επώδυνων αποφάσεων. Λάβαμε και εκτελέσαμε άμεσα αποφάσεις, όπως απαιτείται στη διαχείριση κρίσεων. Είμαστε κάθε μέρα παρόντες στις θέσεις μας. Διαχειριστήκαμε με επιτυχία χιονοπτώσεις, έντονες βροχοπτώσεις, παγετούς. Δώσαμε όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες μια μάχη και ανταποκριθήκαμε με επιτυχία. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας για την υπεύθυνη στάση τους. Η προσπάθειά μας όμως δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να εξυπηρετούμε, να ενισχύουμε και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα όμως δίνουμε τη μάχη για τα γενικότερα θέματα της Αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας.

Την Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με πόρους και προσωπικό για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκησή τους προς όφελος των
πολιτών, όπως άλλωστε το Σύνταγμά μας ορίζει. Καλή χρονιά. Με υγεία και χαρά και καλή Λευτεριά από τον κορονοϊό. Σας ευχαριστώ και σας καλώ να εντείνουμε τις δυνάμεις και την προσπάθειά μας εφέτος, το 2022, γιατί του χρόνου, το 2023, θα έχουμε δημοτικές εκλογές, στις οποίες θα δώσουμε το παρόν μας, κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια με το έργο μας.

Σας ευχαριστώ. Καλή Χρονιά.

Αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες,

Κλείνοντας τη σημερινή εκδήλωσή μας, ως επικεφαλής της παράταξής μας, της Δημοτικής Συνεργασίας, ως Δήμαρχος, μα πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος και σαν πατέρας, επιτρέψτε μου να σας ζητήσω να καταδικάσουμε όλοι μαζί τη δολοφονία του δεκαεννιάχρονου φοιτητή Άλκη από συμμορία δολοφόνων.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική, ρατσιστική κλπ) από οποιονδήποτε και από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζουμε στους οικείους του Άλκη τα πλέον θερμά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας. Σας παρακαλώ να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή προς τιμή της μνήμης του.

Σας ευχαριστώ»

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice