OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Μακρακώμης: Μνημόνιο Συνεργασία για τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων

Ο Δήμος Μακρακώμης και η οργάνωση ΗΛΕΚΤΡΑ energy σύναψαν στις 10 Φεβρουαρίου μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος SCCALE 203050.

Αξιοποιώντας τη διαθέσιμη τεχνογνωσία σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, το πρόγραμμα θα υποστηρίξει πολίτες, Δήμους και τοπικές επιχειρήσεις με στόχο τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας μέσω της παραγωγής καθαρής ενέργειας.

Ο Δήμος Μακρακώμης επιλέχθηκε ως ένα από τα 9 πιλοτικά έργα που θα λάβουν υποστήριξη από το πρόγραμμα στην Ελλάδα και με αφορμή το γεγονός αυτό ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής δήλωσε “Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που ο Δήμος μας επιλέχθηκε να λάβει υποστήριξη και τεχνογνωσία από την Ευρωπαϊκή οικογένεια ενεργειακών κοινοτήτων. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία των εταίρων του έργου, είμαστε σίγουροι ότι η πρωτοβουλία μας θα αποτελέσει μια βέλτιστη πρακτική για το πως κοινότητες σε περιοχές της υπαίθρου μπορούν συλλογικά να αξιοποιήσουν τους τοπικούς φυσικούς και ανθρώπινους πόρους τους για να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια και να ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη”.

Το πρόγραμμα SCCALE 203050 έχει διάρκεια έως τον Νοέμβριο του 2024 και συμπεριλαμβάνει παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής σε νομικά, τεχνικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και δικτύωσης.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Μακρακώμης και η οργάνωση ΗΛΕΚΤΡΑ energy θα καταρτίσουν το ακριβές πρόγραμμα των δράσεων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ηπείρου: “ΕΣΠΑ on the road”

otavoice

Π.Στ.Ε: ΛΑΡΚΟ και ΑΠΕ απασχόλησαν την τακτική και την ειδική συνεδρίαση του Π.Σ.

otavoice

Π.Ν.Α: Το Π.Σ. καταδικάζει την προσβλητική και διχαστική στάση του Δημάρχου Κω

otavoice

Παρέμβαση Μιτζικού στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, κατά της επέκτασης θυροφράγματος Κάρλας και διώρυγας στο φράγμα Γυρτώνης

otavoice

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice