OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Χανίων-ΔΕΔΙΣΑ: Συγκέντρωση δύο τόνων αποβλήτων ηλεκτρικού & ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μία μέρα

Σχεδόν δύο τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ, με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», κατά τη διάρκεια της έκτακτης δράσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου.

Η δράση που έχει πραγματοποιηθεί ήδη περισσότερες από πέντε φορές τοντελευταίο χρόνο, μετά  από αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες,  είναι ολοήμερη – από τις πρώτες πρωινές ώρες, έως και αργά το μεσημέρι- και σε αυτή συμμετείχαν όσοι έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον στο πρόγραμμα, απ΄ όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων, ακόμα και την πιο ορεινή και απομακρυσμένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την πιο πρόσφατη δράση συγκεντρώθηκαν περίπου 1.800 κιλά συσκευών, ενώ έχουν συγκεντρωθεί συνολικά περισσότεροι από 15 τόνοι ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αποβλήτων, από όλες τις όμοιες δράσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Με την ένθερμη ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών, η δράση αναμένεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς, απ’ ότι φαίνεται, οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες ενδιαφέρονται πλέον, ουσιαστικά, να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους και όχι απλά να τις πετάξουν στα σκουπίδια.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice

Αύριο ξεκινά το 2ο τουρνουά 3×3 Basketball «Cretan Series» στο Μαλεβίζι

otavoice

Νέα διεθνής διάκριση της Τήλου: Επιλέχθηκε στους τρεις υποψήφιους των European Awards 2024

otavoice

Επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας Δυτικής Αχαΐας για τις συγχωνεύσεις Σ.Α.Ε.Κ.

otavoice