OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΔΜ: Ισότητα των φύλων στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Ημερίδα με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές διαστάσεις για την ισότητα των φύλων» έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη (23/3), με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Κοζάνης και σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με υβριδική συμμετοχή του κοινού. 

Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, τίμησαν ως κεντρικές εισηγήτριες τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Ελίζα Βόζεμπεργκ και Έλενα Κουντουρά καθώς και η Αστυνόμος Β΄-Κοινωνιολόγος  Ιωάννα Ροτζιώκου. Για τις δράσεις του Europe Direct Δυτ. Μακεδονίας ενημέρωσε ο Κωνσταντίνος Στεργίου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η βουλευτής της ΝΔ Βίκυ Βρυζίδου, η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Πέτη Πέρκα, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, η Πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δόμνα Μιχαήλ και ο Πρόεδρος Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας Κώστας Φιλιππίδης .

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η δημοσιογράφος Ρίτα Τσιούρα.  

Ο τερματισμός της έμφυλης βίας, η αμφισβήτηση των έμφυλων στερεοτύπων, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των φύλων στην αγορά εργασίας, η επίτευξη ίσης συμμετοχής σε διαφόρους τομείς της οικονομίας, η αντιμετώπιση των μισθολογικών διαφορών, η άρση της άνισης κατανομής ευθύνης φροντίδας και η ισορροπημένη συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης και σε θέσεις λήψης αποφάσεων στις επιχειρήσεις και στην πολιτική, ήταν τα θέματα που θίχτηκαν από τους ομιλητές με κύρια έμφαση στην κακοποίηση των γυναικών. 

Η συμμετοχή του κοινού  ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του επακολούθησε μετά το πέρας της εκδήλωσης, η οποία έδωσε έναυσμα για νέες δράσεις. Σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων όλων των Δήμων της ΠΕ Κοζάνης, φορέων με κοινωνική δράση καθώς και αντιπροσωπείας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης.

 

Σχετικά Άρθρα

Το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου εγκαινίασε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

otavoice

ΠΔΕ-Β. Γιαννόπουλος : «Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα»

otavoice

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος στη Ρακίτα Αχαΐας

otavoice

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού σε γειτονιές, πλατείες και σχολεία της Πάτρας

otavoice

«Συμπολιτεία»: Οι πολίτες μας αποκτούν έναν χώρο «στολίδι» στη Νέα Πεντέλη

otavoice

Συνάντηση Λέντζα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

otavoice