OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής η Ευρωπαϊκή Διοργάνωση Water Polo Women Euro League Final 4

Με τη στήριξη και τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής  ξεκινάει στον Πειραιά σήμερα (2/4) και ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Απριλίου η σημαντική Ευρωπαϊκή Διοργάνωση Water Polo Women Euro League Final 4, από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού πόλο θα φιλοξενηθεί στο «Π. Καπαγέρωφ». 

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η συνέντευξη Τύπου του Final-4 της Euroleague. Στη συνέντευξη παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ το «παρών» έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί του Ολυμπιακού, της Ούιπεστ, της Σαμπαντέλ και της Πάντοβα, καθώς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης, αλλά και της LEN. Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, η πρόεδρος του ΕΑΚΝ, Μερόπη Μοσχογιάννη, ο αντιπρόεδρος του ΕΑΚΝ, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά, Νικόλας Πλατανισιώτης και η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της προβολής της Αττικής σε διεθνές αθλητικό επίπεδο η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όπως το Water Polo Women Euro League Final 4. Με ιδιαίτερη χαρά, βρισκόμαστε εδώ για να χαιρετίσουμε την πραγματοποίηση αυτής της  κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις και η οποία αφορά την αγαπημένη μας ομάδα, τον Ολυμπιακό. Πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός στο πόλο, με την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και την δική μου σύμφωνη γνώμη. Μία αυτονόητη στήριξη, σε μία διοργάνωση που θα προσδώσει πρόσθετη αξία στην Αττική και στο μεγάλο λιμάνι μας. Η ενίσχυση του αθλητισμού αποτελεί κεντρική φιλοσοφία της πολιτικής μας. Με σταθερή βούληση και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, η Περιφέρεια θα συνδράμει τόσο στην ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και στη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. Να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού για το καλό κλίμα και τη συνεργασία που έχουμε και να ευχηθώ στον Ολυμπιακό μας να σηκώσει το τρόπαιο».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που το Final-4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης γίνεται στην Ελλάδα, στον Πειραιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Ναι μεν είμαι Αντιπεριφερειάρχης τώρα, αλλά τόσα χρόνια ήμουν αθλήτρια πόλο, είχα βρεθεί σε τέσσερα Final-4 με τον Ολυμπιακό, αλλά τότε δεν καταφέραμε να σηκώσουμε το τρόπαιο. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τα όσα έκανε. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί εδώ το πρωτάθλημα Ευρώπης και έγινε υπερπροσπάθεια για να καταφέρουμε να πραγματοποιηθεί εδώ η διοργάνωση. Ελπίζω, να είναι μια γιορτή του πόλο και προφανώς και θα το πω: να είναι νικήτριες οι αθλήτριες του Ολυμπιακού μας! Να το χαρούμε όλοι μαζί το Σαββατοκύριακο».

Τις θερμές ευχαριστίες τους για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής,  του Δήμου Πειραιά και του Υπουργείου Αθλητισμού εξέφρασαν οι παράγοντες του αθλητισμού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Κρήτη

otavoice

Δ.Ναυπλιέων: Ψήφισμα για την αξιοποίηση της Καραθώνας

otavoice

Η ΔΕΥΑ Κω ανάθεσε μελέτη για τους υδατικούς πόρους

otavoice

Δ. Λουκάς: ❝Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Λαυρεωτικής❞

otavoice

Από 26/8 ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων αλλάζει τα πάντα στις αθλητικές υποδομές

otavoice