OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Νταντάδες της γειτονιάς» στον Δήμο Μάνδρας

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με υψηλό κοινωνικό πρόσημο και με αποδέκτες τους εργαζόμενους γονείς και ιδιαίτερα τις μητέρες, θα εφαρμοστεί σε 32 δήμους της χώρας, πιλοτικά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Πρόκειται για το «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο προβλέπει την παροχή υπηρεσίας φροντίδας σε μωρά εργαζόμενων γονέων.

Ήδη έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου μπορούν να εγγραφούν όσες και όσοι ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν για να απασχοληθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα. Φυσικά, λόγω και της ιδιαιτερότητας που έχει η ενασχόληση με τα παιδιά, της ικανότητας για κάτι τέτοιο και της εμπιστοσύνης που θα απαιτηθεί, τα κριτήρια αναμένεται να είναι σχολαστικά και αξιόπιστα.

Ο δήμος Μάνδρας είναι ένας από τους 32 που θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρόκειται για ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε μέσα στους 32 δήμους της χώρας, οι οποίοι επελέγησαν πιλοτικά γι’ αυτό». Και εξηγεί για τη σημασία του: «Πραγματικά έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το πρόγραμμα, καθώς προβλέπει την κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών κι έτσι ουσιαστικά προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένης φροντίδας των παιδιών τους».

Ο κ. Στάθης συμφωνεί για τη σοβαρότητα που απαιτείται στην επιλογή των επιμελητών και επιμελητριών. «Τόσο για την επιλογή όσο και στα κριτήρια, θα πρέπει να ενσκήψουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι αρμόδιοι», τονίζει και στη συνέχεια προσθέτει:

«Μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, με την οποία έχουμε στενή συνεργασία, ώστε να κανονίσουμε και μια εκδήλωση-παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος στον δήμο μας. Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σχετικό δελτίο Τύπου, μέσα από το οποίο μπορούν να ενημερωθούν για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice