OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΝΑ: “Rhodes Co – Lab”: Ο Τουρισμός του Αύριο για τα νησιά, ξεκινά από τη Ρόδο

Μια μεγάλη ημέρα για το μέλλον των νησιών και για τον Τουρισμό του Αύριο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τη συνεργασία και την  υπογραφή της συμφωνίας με τον Όμιλο TUI, στις Βρυξέλλες, για την υλοποίηση του εμβληματικού παγκόσμιου project “The Rhodes Co-Lab” – Sustainable Tourism Destination”, που σχεδίασαν από κοινού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Όμιλος TUI, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου,  για τον μετασχηματισμό της Ρόδου στον πρώτο, διεθνώς, πρότυπο βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

Τη Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI AG, Fritz Joussen και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TUI Care Foundation,  Thomas Ellerbeck, παρόντος του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη. 

Η παρουσίαση του project “The Rhodes Co-Lab” – Sustainable Tourism Destination” ,εγινε στη συνέχεια κατά τη διάρκεια γεύματος όπου συμμετείχαν  οι: Διονύσιος Καλαμβρέζος, Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Ιωάννης Βράιλας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε, Walter Goetz, Επικεφαλής του Γραφείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean, Carsten Rasmussen, επικεφαλής του Τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO), Milosz Momot, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG GROW), Jan-Christoph Oetjen, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, István Ujhelyi, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και Εμμανουήλ Φράγκος,  Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Το project συνιστά απόρροια της επιτυχημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης της τελευταίας διετίας, όπου η Ρόδος και το Νότιο Αιγαίο συνολικά, επέδειξαν αντανακλαστικά ενός σοβαρού, ώριμου και υπεύθυνου προορισμού, που κατόρθωσε να εμπνεύσει το αίσθημα της ασφάλειας στους επισκέπτες του, στην πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία του παγκόσμιου τουρισμού.  Στόχος είναι η ανάπτυξη της Ρόδου σε διεθνή φάρο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών διακοπών.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, από τις Βρυξέλλες ανέφερε:

Μια μεγάλη ημέρα η σημερινή για το μέλλον των νησιών μας η συνεργασία και η υπογραφή της συμφωνίας με τον Ομιλο TUI για τον Τουρισμό του Αύριο. 

«Με τον Πρόεδρο της ΤUI Fritz Joussen, υπογράψαμε σήμερα στις Βρυξέλλες την συμφωνία συνεργασίας για το “Rhodes Co-Lab”. 

Η μετατροπή ενός τόπου σε φάρο αειφορίας και καινοτομίας, είναι ένα έργο δύσκολο και φιλόδοξο, αλλά μας αρέσει να έχουμε στόχους και έχουμε ήδη αποδείξει οτι τους υπηρετούμε με το πάθος που χρειάζεται για να υλοποιηθούν. 

Η επιλογή της Ρόδου, οφείλεται, πέρα απο το αδιαμφισβήτητα τουριστικά χαρακτηριστικά και το οικονομικό μέγεθος του νησιού, στον εξαιρετικά υψηλό βαθμό συνεργασίας που οι τοπικοί φορείς και η κοινωνία έχουν πετύχει. 

Όταν στο ίδιο τραπέζι των θεσμικών συζητήσεων στη Ρόδο, βρίσκονται όλοι οι παραγωγικοί, επιστημονικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, όλοι οι στόχοι φαίνονται μικρότεροι.

Γιατί, οι συνεργασίες φέρνουν τα αποτελέσματα πιο κοντά. 

Με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, στις Βρυξέλλες, εκπροσωπήσαμε αυτό τον τόπο που σε κλίμα ειρήνης σχεδιάζει, συνεννοείται και υλοποιεί. Τον τόπο στον οποίο οι κραυγές δεν είναι τίποτα άλλο από παραφωνίες μίας δημιουργικής και ώριμης κοινότητας. 

Είναι υποχρέωση μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το περιβάλλον άθικτο, λέμε όλοι και συμφωνούμε. Προσθέτω ότι πρέπει να τους εξασφαλίσουμε και την δυνατότητα να αποκτήσουν εισόδημα και να προοδεύσουν στον τόπο τους. Γιατί, σκέτο το φυσικό περιβάλλον ήταν απολύτως άθικτο όταν οι πρόγονοι μας μετανάστευαν μαζικά για να μπορέσουν να ζήσουν. 

Περιβάλλον, Οικονομία, Κοινωνία είναι το δικό μας τρίπτυχο. Η χρυση ισορροπία και ταυτόχρονα η μεγάλη πρόκληση για την οποία αξίζει να αγωνίζεσαι 

Σήμερα σχεδιάζουμε το Αύριο που αξίζουμε, σήμερα δουλεύουμε για να το κατακτήσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice

Δ. Κοζάνης: Το Τμήμα Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου σε διεθνή έκθεση

otavoice

Αύριο ξεκινά το 2ο τουρνουά 3×3 Basketball «Cretan Series» στο Μαλεβίζι

otavoice

Νέα διεθνής διάκριση της Τήλου: Επιλέχθηκε στους τρεις υποψήφιους των European Awards 2024

otavoice

Επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας Δυτικής Αχαΐας για τις συγχωνεύσεις Σ.Α.Ε.Κ.

otavoice