OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: Πρεμιέρα στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο της Αργυρούπολης για τον «Καπετάν Μιχάλη»

Ο «Καπετάν Μιχάλης» συγκλόνισε το κοινό που κατέκλεισε από νωρίς το Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης. Η θεατρική παράσταση ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης «Η Κρήτη» και το Σύλλογο Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και τις καλύτερες εντυπώσεις σε ένα κοινό που παρακολουθούσε εκστασιασμένο κάθε πλοκή του.
Ο «Καπετάν Μιχάλης» είναι μια ιστορία ανθρώπων για τους ανθρώπους. Η ιστορία του Καπετάν Μιχάλη διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Κρήτη αγωνιζόταν, για μία ακόμη φορά, για την ελευθερία της στην επανάσταση του 1889. Το έργο, όμως, αν και συνδεδεμένο με την ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, καθώς διαποτίζεται από το πνεύμα της ελευθερίας που ορίζει την ανθρώπινη φύση, καθώς φέρνει σε πρώτο πλάνο τη δύναμη της ψυχής, την ανάγκη του ανθρώπου να ορίζει τον εαυτό του, πολύ γρήγορα κέρδισε την πανελλήνια και τη διεθνή αναγνώριση. Ελευθερία και Ανθρωπιά είναι το δίπολο στο οποίο κινείται ο κόσμος του συγγραφέα και η παράσταση.
Η διασκευή είναι των Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και Μανώλη Ιωνά, με τον τελευταίο να σκηνοθετεί την παράσταση. Εκπληκτικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς Τάσο Γιαννόπουλο, Δημήτρη Κανέλλο, Περικλή Λιανό, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Ειρήνη Παπαδημάτου, Ορέστη Τρίκα, Ελένη Φίλιππα. Τα σκηνικά και η ενδυματολογία του Νίκου Κασαπάκη στάθηκαν στο ύψος του Καζαντάκειου ύφους. Η χορογραφία ήταν της Ρούλας Κουτρουμπέλη. Στη σύνθεση μουσικής η Νένα Βενετσάνου, Βοηθός Σκηνοθέτη η Έλενα Αγγελοπούλου, Σχεδιασμός φωτισμών ο Μανώλης Μπράτσης και Κατασκευή κουστουμιών η Δάφνη Τσακώτα. Το trailer ήταν της Angelis Films Ltd και το Creative Agency η Grid Fox. Φωτογραφία ο Γιώργος Κατσούλης. Παραγωγή του Θεάτρου ΑΛΚΜΗΝΗ
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεατές κατά την είσοδό τους στο χώρο λάμβαναν παραδοσιακό κρητικό κέρασμα από τους Συλλόγους Κρητών, δημιουργώντας ένα κλίμα μυσταγωγίας και αδημονίας για την Επιδαυρικού επιπέδου παράσταση που έφθασε στις γειτονιές μας, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού στο Δήμο.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice