OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γιουτίκας στο OTAVOICE: «Η ΠΚΜ θωρακίζεται ενεργειακά με πόρους 80 εκ. ευρώ»

Στις δράσεις που υλοποιούνται για την ενεργειακή θωράκιση της περιοχής αναφέρθηκε στην κάμερα του OTAVOICE και στον Βασίλη Περδικίδη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πόρους των 80 εκατομμυρίων ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια αλλά και κατοικίες. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα έργα σε δημόσιες υποδομές, έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείων, σχολείων, κλειστών γυμναστηρίων, χώρων πολιτισμού, κτιρίων διοίκησης δημοσίων φορέων, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις κατοικίες, διασφαλίστηκαν πόροι άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» δικαιούχοι με κατοικίες εντός της Περιφέρειας. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, έργο αφορά 2.225 κατοικίες.

«Η Περιφέρειά μας δεν περίμενε την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία για να πάρει μέτρα. Από το 2018 όλες οι υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης στεγάζονται στο νέο κτίριο, το μεγαλύτερο έργο γεωθερμίας σε όλη την Ελλάδα σε κρατικό κτίριο. Εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 70%» ανέφερε αρχικά ο Γιουτίκας και συνέχισε: «Υλοποιούμε έργο ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια μας που αφορά την αντικατάσταση του οδοφωτισμού σε όλο το επαρχιακό δίκτυο (15.000 λαμπτήρες) που θα πετύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας περίπου στο 60%».

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice