OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης στο OΤΑVOICE: “Προσλήψεις στους ΟΤΑ, πρώτη μας προτεραιότητα”

O αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισκέφτηκε το περίπτερο του OTAVOICE.GR στην 86η ΔΕΘ και παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον Βασίλη Περδικίδη.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης με αυτοδιοικητική εμπειρία επεσήμανε πως η αυτοδιοίκηση υπολειτουργεί συνέπεια των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την υποστελέχωση, από την ενεργειακή ακρίβεια.

Δεν βγαίνουν πλέον οι προυπολογισμοί στους δήμους ειδικά σε μικρούς λόγω της ενεργειακής ακρίβειας. Δεν έχουν παρθεί μέτρα, έχει σταματήσει το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ που ήταν έτοιμο από το 2019 και ξεκίνησε μόλις προχθές για τους δήμους, το οποίο θα είχε εξορθολογήση σε μεγάλο βαθμό και θα είχε οδηγήσει σε ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και προφανώς σε μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας, επεσήμανε ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έχει παγώσει τελείως το πρωτοποριακό πρόγραμμα της κυβέρνησης μας για τις ενεργειακές κοινότητες δήμων, έτσι ώστε η ενέργεια που θα παραχθεί να μειώσει να εκμηδενίσει τις καταναλώσεις των ΟΤΑ και να βοηθήσει και τα νοικοκυριά, ανέφερε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Πρέπει να ανασταλεί το τέλος ταφής, που είναι 200 εκ. ταφόπλακα πάνω στα οικονομικά των δήμων. Δεν θα βγουν οι δήμοι είναι σαφές, πρέπει να υπάρξουν μέτρα , τόνισε.

Χατζηγιαννάκης: Πρώτη μας επιλογή προσλήψεις εργατικού και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ

Η τοπική αυτοδιοίκηση υπολειτουργεί, εξαιτίας της μη ύπαρξης επαρκούς προσωπικού και εξειδικευμένου, ανέφερε ο κ. Χατζηγιαννάκης στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει προσλήψεις.

Είναι σαφές πως υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης στους δήμους, για παράδειγμα  οι πολεοδομίες στην πλειοψηφία της χώρας υπολειτουργούν, άρα για ποια ανάπτυξη μιλάμε. Χρειάζονται άμεσα προσλήψεις και στους δυο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης εργατικού και εξειδικευμένου προσωπικού και είναι στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη γραμμή των νομοσχεδίων που θα φέρουμε ως κυβέρνηση.

Κάτι που προσπαθήσαμε με την 3Κ στα μνημονιακά χρόνια και μετά από μια δεκαετία έγιναν για πρώτη φορά  προσλήψεις στους ΟΤΑ αλλά ξέραμε πως δεν έφτανε και το είχαμε πει. Όμως δεν προλάβαμε να το ολοκληρώσουμε, εξήγησε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Χατζηγιαννάκη στο OTAVOICE.GR:

 

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Μ: Συνάντηση Αμανατίδη-Τριαντόπουλου για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας

otavoice

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice