OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Το Μετρό πρέπει να έρθει στις γειτονιές μας

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για τον Πειραιά, καθώς εγκαινιάζονται οι σταθμοί “Μανιάτικα”, “Πειραιάς” και “Δημοτικό Θέατρο”.

Αναμφίβολα τα συγκοινωνιακά οφέλη για το μεγάλο λιμάνι της χώρας είναι μεγάλα μιας και μετατρέπεται σε συγκοινωνιακό κόμβο, διαθέτοντας πλέον μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και προαστιακό, με απευθείας σύνδεση – χωρίς μετεπιβιβάσεις – με το αεροδρόμιο.

Δεν έλειψαν όμως και οι αντιδράσεις γειτονικών Δήμων οι οποίοι νοιώθουν παραγκωνισμένοι από την κεντρική διοίκηση και την καλούν να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του Μετρό και σε άλλες πόλεις. Ο λόγος για τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπατσώνας ο οποίος με ανακοίνωσή του κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του Μετρό.

Στην ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση που έστω και με μεγάλη καθυστέρηση οι κάτοικοι του ευρύτερου Πειραιά απέκτησαν Μετρό. Ένα σημαντικό έργο που θα καλυτερεύσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ταυτόχρονα όμως για μία ακόμη φορά οι δικές μας γειτονιές νιώθουν απογοήτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την κεντρική διοίκηση. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, το Πέραμα, η Σαλαμίνα πόλεις με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους έμειναν έξω από το σχεδιασμό για την επέκταση του  Μετρό που υλοποιείται σήμερα αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει πρόβλεψη και για το μέλλον.

Οι γειτονιές μας απαιτούν το αυτονόητο. Να σχεδιαστεί άμεσα η επέκταση του Μετρό και στις δικές μας περιοχές και να βρεθούν οι χρηματοδοτήσεις για τη γρήγορη υλοποίηση της. Η κυβέρνηση και η “Αττικό Μετρό” πρέπει να δουν με θετικό τρόπο το αίτημά μας και τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τη δίκαιη απαίτηση των κατοίκων των πόλεων μας».

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice