OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Πεντέλης με 60 φιάλες αίματος

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών διεξήχθη, την Κυριακή (23/10) στο Κολυμβητήριο Μελισσίων, μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης, η 12η των τελευταίων 32 μηνών, που συνδυάστηκε με δράση Ενημέρωσης και Εγγραφών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, αλλά και λήψη δειγμάτων μυελού όσων προσεφέραν εθελοντικά.

Η ομάδα Οργάνωσης της Αιμοδοσίας του Δήμου, με Συντονιστές το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Καρβουνάκη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Μητροπούλου, με πρωτοβουλίες της για άλλη μια φορά κατάφερε να κινητοποιήσει τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου, οι οποίοι έδωσαν το παρόν δυναμικά για μία ακόμη φορά.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος και 4 δείγματα μυελού των οστών. Το αίμα που συγκεντρώνεται ενισχύει την Τράπεζα Αίματος του Δήμου και είναι διαθέσιμο σε κάθε δημότη που μπορεί να το έχει ανάγκη. Με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών αντιμετωπίζονται κακοήθη νοσήματα, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, αλλά και καλοήθη, όπως η μεσογειακή και η δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Η Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, που διασφάλισε την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων ασφαλείας, για την προστασία των αιμοδοτών.

Δίπλα στους εθελοντές αιμοδότες, στο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και στο προσωπικό του Δήμου Πεντέλης βρέθηκε η Δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά,  η οποία είναι και εθελόντρια αιμοδότης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Μητροπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Λαζή, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Καρβουνάκης.

Τις αίθουσες του Κολυμβητηρίου, όπου και διεξήχθη η Εθελοντική Αιμοδοσία κόσμησαν με τις χαρούμενες ζωγραφιές τους, που ήταν γεμάτες μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας, οι μικροί μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Μ: Ενημέρωση για την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Αμύνταιου

otavoice

Π.Π: Νέο Πρόγραμμα για φοιτητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

otavoice

Π.Δ.Ε: Άμεση κινητοποίηση για τη φωτιά στο Γομοστό και την προστασία της δημόσιας υγείας

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση 2,2 εκ. για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Αμφίκλειας

otavoice

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice