OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Νεκτάριος Καλαντζής στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

Τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2022 ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (ELL Group) και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) Νεκτάριος Καλαντζής, όπου και επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (CoR) και την Κομισιόν.

Αφορμή η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων στις Βρυξέλλες από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2022, όπου συμμετείχαν περιφερειάρχες και δήμαρχοι από όλη την Ευρώπη.

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το περιβάλλον, η Ευρώπη του αύριο και η ενδυνάμωση της νέας γενιάς της Ευρώπης.

Ο Νεκτάριος Καλαντζής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην καρδιά των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Roberta Metsola και συζήτησαν για τη νέα γενιά της Ευρώπης, μιας και ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών ηγείται ενός σχήματος από νέους αιρετούς, από περισσότερους από 30 χώρες και από δεκάδες περιφέρειες και δήμους όλης της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του ELL Group να υπενθυμίσουμε πως φέτος επελέγη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (CoR) ως μέλος του προγράμματος YEP (Young Elected Politicians) για το 2022, ανάμεσα σε 80 περίπου νέους εκλεγμένους πόλεων και περιφερειών της Ευρώπης κάτω των 40 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice