OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παπαστεργίου-OlympiaForum: “Η Αυτοδιοίκηση θα σώσει το Ταμείο Ανάκαμψης”

Από το Olympia Forum III που πραγματοποιείται σε Αθήνα και Αρχαία Ολυμπία, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έστειλε το μήνυμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι ο “απομηχανής θεός” που θα σώσει το Ταμείο Ανάκαμψης, αφού είναι σε θέση με ώριμα έργα που έχει δρομολογημένα να καλύψει τα κενά.

Δεν με φοβίζει η γραφειοκρατία, είνια “γατάκι”, μπροστά σε  όσα άλλα πιο σοβαρά με κάνουν να ανησυχώ, όπως ότι δεν υπάρχει το δυναμικό στην αγορά να καλύψει τις ανάγκες και το προσωπικό το δικό μας στις τεχνικές υπηρεσίες.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε:

Έχουμε μπροστά μας ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης, με τα όποια λάθη και προβλήματα οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τόσα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία δεν είχαμε ποτέ.
Η Αυτοδιοίκηση θα «σώσει» ή θα βοηθήσει τέλος πάντων το Ταμείο Ανάκαμψης γιατί έχει ώριμα έργα τα οποία κατατέθηκαν με αφορμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Η γραφειοκρατία είναι «γατάκι» κατά το κοινώς λεγόμενο, μπροστά στο κόστος κατασκευής και το ενεργειακό κόστος. Την ώρα αυτή πολύ λίγο έχω στο μυαλό μου τη γραφειοκρατία που θα βρω μπροστά μου για να ξεκινήσω ένα έργο. Πολύ περισσότερο ανησυχώ ότι οι εργολάβοι – βλέπουν τα έργα τα οποία πήραν πέρυσι με μια λογική έκπτωση – να μη βγαίνουν εξαιτίας όλης αυτής της πρωτόγνωρης πανευρωπαϊκής και φυσικά και ελληνικής κατάστασης με την ενέργεια και τα υλικά.
Δεν θέλω όμως να είμαι μεμψίμοιρος ούτε να βλέπω την αρνητική πλευρά των πραγμάτων, πρέπει να βλέπουμε τη θετική. Η Αυτοδιοίκηση ήταν εδώ και στάθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πατρέων: Στο Μεξικό η αποστολή των Παιδικών Αγώνων Πόλεων

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο δημοτικός στόλος

otavoice

Δ.Κατερίνης: Με τον 12χρονο συγγραφέα Χ. Τατσιόπουλο, συναντήθηκε ο Γ. Ντούμος

otavoice

Δ.Σικυωνίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Κατασκηνώσεις Κλημεντίου

otavoice

Δήμαρχος Τήνου: Ζωτικής σημασίας η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Σινεμά στο Κτήμα Φιξ, με δωρεάν είσοδο

otavoice