OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η συμμετοχή του Δήμου Επιδαύρου στην 37η PHILOXENIA

Με ένα όνομα που αποτελεί παγκόσμιο διαβατήριο, η Επίδαυρος συμμετέχει στην 37η PHILOXENIA της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας το τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο της περιοχής και το μοντέλο του σήμερα, που σέβεται το περιβάλλον και την ιστορικότητα.

Στη συμμετοχή του Δήμου Επιδαύρου «πρωταγωνιστούν» το πιο γνωστό θέατρο στον κόσμο, το θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, με το διάσημο Φεστιβάλ του που οργανώνεται από το 1954, η Μικρή Επίδαυρος και η άλλοτε Πιάδα και σήμερα Νέα Επίδαυρος, που στο έδαφός της πραγματοποιήθηκε η Α΄ Εθνοσυνέλευση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και η ψήφιση του 1ου Συντάγματος. Ένα βαρυσήμαντο εθνικό κεφάλαιο στην Ιστορία της Ελλάδας, που ο δήμος Επιδαύρου γιορτάζει ως θεσμό, κάθε χρόνο.

Στο τουριστικό μοντέλο της περιοχής, που ταυτίζεται με τον ιστορικό και πολιτιστικό προορισμό, ο δήμος Επιδαύρου προβάλλει και τον εναλλακτικό και βιωματικό τουρισμό, με προτάσεις για μονοπάτια, καταδύσεις, ψάρεμα, συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, γαστρονομία.

Ο δήμος υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του τουριστικού, πολιτιστικού brand name της περιοχής, στην ενίσχυση του τόπου και των επαγγελματιών του και στην προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών. Ανάμεσά σε αυτές, η έκθεση αγροτουρισμού που διοργανώνει, προβάλλοντας επιχειρήσεις και προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ιλίου: Πολιτιστικός Σεπτέβρης 2024 – Το πρόγραμμα

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Μουσική βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Ανοικτό το Κτήμα Φιξ την Δευτέρα 19/8 για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

otavoice

Συνεργασία των Δήμων Ρεθύμνης και Νάπολης Ιταλίας

otavoice

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας στη λαϊκή συνέλευση κατοίκων στη Δόξα Γορτυνίας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Οι συνδημότες μας βλέπουν ότι δουλεύουμε»

otavoice