OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κατάθεση ψυχής και έργου από το δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξω το δήμο Ωρωπού και θα τον αλλάξω

-Δεν μπορώ να ξεχάσω τους πρώτους μήνες που αναλάβαμε στα υπουργεία μόλις άκουγαν Ωρωπός μας έκλειναν την πόρτα. Καταφέραμε και κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους.

-Οι δημότες του Ωρωπού θα μας εμπιστευτούν ακόμη μια φορά.

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στην εφημερίδα “Άποψη Τώρα” και στους δημοσιογράφους Ανδρέα Κάτσενο, Σοφία Μπασκάκη.


Αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής που μέσα σε τρία χρόνια έχει φέρει τον πρώην χρεωμένο και απαξιωμένο Δήμο στο επίκεντρο των εξελίξεων και των επενδύσεων. Στα μεγάλα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, που έχουν εκπονηθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των προσεχών εβδομάδων αλλά και το όραμα που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια για τα εμβληματικά έργα όπως ο βιολογικός καθαρισμός.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ

Υπενθύμισε την κακή κατάσταση που παρέλαβε τον Δήμο τον Σεπτέμβριο του 2019, το χρέος των 13 εκ. Ευρώ, τους πολίτες να φέρνουν λάμπες για τις τοποθετήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και τους εργαζόμενους να μην έχουν απορριμματοφόρα για να κάνουν αποκομιδή σκουπιδιών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στον αντίποδα παρουσίασε την ενίσχυση την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, όπως των υπηρεσιών καθαριότητας και ύδρευσης, τις μεγάλες προκλήσεις της πανδημίας, των φυσικών καταστροφών και της ενεργειακής κρίσης, την ανάκαμψη, την οργάνωση και την αξιοπιστία που έχει αποκτήσει ο Δήμος Ωρωπού όχι μόνο προς του πολίτες και της αγοράς αλλά έναντι της κεντρικής διοίκησης.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Παράλληλα είναι μία κατάθεση ψυχής με αναφορές στα ανέμελα τρυφερά παιδικά χρόνια στους δρόμους των Νέων Παλατίων και της Σκάλας Ωρωπού και για το όνειρο του να μετατρέψει κάθε χωριό και κάθε γωνιά του Δήμου σε σημείο αναφοράς στην Αττική.
Δεν έκρυψε την αδυναμία του για τα ζώα, για το πως έγινε η εμπλοκή του με τα κοινά και απάντησε σε όλες τις επικριτικές ερωτήσεις που θέτουν οι πολίτες, με ξεκάθαρα μηνύματα και δεσμεύσεις για τον τόπο και τους συμπολίτες του. Μίλησε με σεβασμό για τους πολιτικούς του αντιπάλους τονίζοντας ωστόσο πως επιθυμούν την ανατροπή του για προσωπικά κίνητρα και χωρίς να καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις για την πρόοδο του τόπου.

ΤΑ ΜΑΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΤΟΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑΝ

Επίσης γίνεται αναφορά στα “μανάρια” που στο παρελθόν έπαιρναν τις απ΄ευθείας αναθέσεις των έργων ζημιώνοντας το ταμείο του Δήμου, αλλά και σε στιγμές που τον στεναχώρησαν στη διάρκεια της θητείας του.

ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

Διαλύει τις φήμες γύρω από την καθαρότητα του νερού από τις πηγές της Μαυροσουβάλας, τη μελέτη για τα χημικά που έχουν ταφεί στον Ασωπό, την εισαγώμενη μόλυνση από το βιομηχανικό πάρκο Οινοφύτων αλλά και στην παραγωγική συνεργασία με όλα τα υπουργεία, υπηρεσίες και φορείς για το καλό και το συμφέρον του τόπου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΑΝΑΠΛΑΣEIΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΕΚΟΡ

Τονίζει το κοινωνικό έργο που γίνεται σε όλες τις ηλικίες και τις ευάλωτες ομάδες, στην αντιμετώπιση των αδεσπότων ζώων, τις εκατοντάδες υιοθεσίες και τις στειρώσεις, στις χρηματοδοτήσεις ρεκόρ που εξασφαλίστηκαν για το Δήμο με εμβληματικά έργα όπως η ανάπλαση των Παλαιών Φυλακών και του παραλιακού μετώπου Αγριλέζα – Άγιοι Απόστολοι, στα μικρά και μεγάλα έργα σε όλα τα χωριά, στο μεγάλο στο πρόγραμμα ανάπλασης 42 αθλητικών χώρων (μεταξύ αυτών στην αναβάθμιση του σταδίου Αυλώνα και Μαλακάσας, του σταδίου στίβου στον Ωρωπό), στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης, στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της εξοικονόμησης ενέργειας, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δήμου Ωρωπού στην αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών (φερτά υλικά από τις πλημμύρες στην Εύβοια, κακοκαιρίες Μήδεια και Ελπίδα, πυρκαγιές κ.α.) και φυσικά στο σχέδιο του Μαρκοπούλου στα τοπικά ρυμοτομικά για τα σχολεία, το νέο δημαρχείο για σχολείο στις Αφίδνες για σχολείο στο Ωρωπό και για σχολείο στο Καπανδρίτι. Δείτε τη συνέντευξη

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Σχετικά Άρθρα

Ευχαριστίες Δημάρχου και Προέδρου ΔΣ Σκοπέλου σε Ν. Σακκά και ΠΕΔ Θεσσαλίας

otavoice

Δ.Αγ.Παρασκευής: Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εργαστηρίων Τέχνης

otavoice

Δ.Κατερίνης: Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς από τη Δημοτική Αστυνομία

otavoice

Δήμαρχος Αιγιαλείας: “Θα απουσιάζω, όσο απαιτείται, από τα καθήκοντά μου λόγω προβλήματος υγείας”

otavoice

«Έρχεται» το 6ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Βάλσαμο για την ψυχή ο Τουρισμός-Γιατρεύει τις πληγές των λαών»

otavoice