OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου ο Δρ. Στράτος Θεοδοσίου

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, προσκαλούν τόσο τους πολίτες όσο και τα Μ.Μ.Ε, στην διάλεξη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Ασπροπύργου, που θα δώσει ο Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, Αστροφυσικός, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δημήτριος Καλλιέρης» του Πνευματικού Κέντρου, Αλέκου Παναγούλη 13 στην Πλατεία του Αγίου Δημητρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ: 2132006530 και 2105577191 εσωτ.:4anoixto.pan.asp@gmail.com

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

O αστροφυσικός, ομότιμος καθηγητής Ε.Κ.Π.Α, Στράτος Θεοδοσίου, στη μακρόχρονη πανεπιστημιακή θητεία του στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφιερώθηκε στη διδασκαλία και την έρευνα θεμάτων, τα οποία έχουν ως κέντρο τους αφενός μεν την Ιστορία και τη Φιλοσοφία της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών, αφετέρου δε την Αστροφυσική στις κατευθύνσεις Δορυφορική φασματοσκοπία στο υπεριώδες, Ενεργές θερμοκρασίες αστέρων προγενεστέρων φασματικών τύπων, Διπλοί και μεταβλητοί αστέρες κ.ά.

Ομιλεί αγγλικά, ιταλικά και ρωσικά, γλώσσες που τον βοήθησαν πολύ στην ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (I.A.U.), όπως και πολλών άλλων ελληνικών και ξένων επιστημονικών ενώσεων και ομίλων.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από τριακόσιες πενήντα πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε Διεθνή αστρονομικά περιοδικά και Πρακτικά διεθνών συνεδρίων, εκατοντάδες άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ έχει δώσει πλέον των πεντακοσίων  διαλέξεωνσε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία, Επιστημονικές Ενώσεις και διάφορους άλλους φορείς.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αφιερωθεί στην εκλαΐκευση της Αστρονομίας, με άρθρα στον περιοδικό τύπο, με τηλεοπτικές παραγωγές και με ομιλίες σε ευρύτατο κοινό. Έχει συγγράψει είκοσι επτά βιβλία σχετικά με την Αστροφυσική και την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Επιστημών, ενώ έχει παρουσιάσει και τέσσερις ποιητικές συλλογές. Για το ερευνητικό του έργο έχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και από την Ένωση Κυπρίων Φυσικών.

Αντιστοίχως για το συγγραφικό του έργο έχει βραβευθεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Βραβείο Αρώνη και Βραβείο Κοσκορόζη). Τέλος, έχει παρουσιάσει σε συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή Αστροφυσικής Μάνο Δανέζη, τις τηλεοπτικές εκπομπές «Το Σύμπαν που αγάπησα» (110 επεισόδια) και «Έτσι βλέπω τον κόσμο» (16 επεισόδια) με αντίστοιχη επιστημονική θεματολογία, για τις οποίες έχει βραβευτεί με το “Hellenic-American University prize”.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς για διαφθορά: «Ή αυτοί ή εμείς»

otavoice

ΧΥΤΑ Φυλής: Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Αθηναίων- Παρασύρθηκε από το όχημά του

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την ενεργειακή δημοκρατία προς όφελος των πολιτών

otavoice

Δ. Πτωχός για πανώλη: «Έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας, καμία απειλή για τον άνθρωπο»

otavoice

Το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου εγκαινίασε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

otavoice