OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τζιτζικώστας: Για μένα η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα“,  επισήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη το Σάββατο στη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ. Χωρίς καμιά αιτιολογία και με προκλητικότητα για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που εκείνη την ώρα εκπροσωπούσε την Ευρωπαική Ένωση, δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα από τις τουρκικές αρχές. Όπως εξήγησε ο ίδιος, χρειάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες σε ένα γραφείο στο τελωνείο της Σμύρνης  ενώ ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τις διπλωματικές αρχές Ελλάδας και ΕΕ για όσα πρωταφανή είχε υποστεί.

«Οι Τουρκικές αρχές έλεγξαν την ταυτότητά μου, το διαβατήριό μου αλλά και όλα μου τα διπλωματικά ευρωπαϊκά έγγραφα. Δεν έχουν απολύτως καμία δικαιολογία, γιατί από την ώρα του εξονυχιστικού ελέγχου μέχρι την ώρα που ανακοινώθηκε ότι θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία μεσολάβησαν 6 με 7 ώρες». είπε και επισήμανε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκέφτονται οι Τούρκοι. Μπορώ όμως να σας πω ότι αυτή η πράξη ήταν μια πράξη ακραίας προκλητικότητας απέναντι όχι μόνο σε έναν Έλληνα αξιωματούχο, αλλά και σε έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο γιατί βρισκόμουν εκεί με την ευρωπαϊκή μου ιδιότητα». 

“Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Κυβέρνηση, ιδιαίτερα τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με τον οποίο επιστρέψαμε μαζί από τη Σμύρνη, τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία και τα ελληνικά Πολιτικά Κόμματα για τη στήριξή τους”, ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. .

“Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν  εκπροσωπούμε τους ευατούς μας, εκπροσωπούμε  όλους τους Έλληνες και σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα. Γιατί για μένα η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη”, ανέφερε ο κ.Τζιτζικώστας. 

Αυτές οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας βαθαίνουν το χάσμα που την χωρίζει με την Ευρωπαική Ένωσ稔, τόνισε και συμπλήρωσε πως “εμείς ως Περιφέρειες είμαστε εδώ να λειτουργούμε ως γέφυρες μεταξύ των λαών και να χτίζουμε συνεργασίες προς όφελος των πολιτών και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”. 

Απαντώντας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε ότι επικοινώνησαν μαζί του ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο δήμαρχος της Σμύρνης, κάτι που, όπως είπε, «πραγματικά δείχνει ότι στην Τουρκία υπάρχει και ένα άλλο πρόσωπο». Μάλιστα επισήμανε ότι οι άνθρωποι του δημάρχου της Σμύρνης που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή για να τον υποδεχθούν, καθότι ανταποκρίθηκε σε δική τους πρόσκληση, τον στήριξαν σε όλη αυτή τη δύσκολη πορεία αυτών των 6 – 7 ωρών που βρισκόταν μεταξύ ενός γραφείου στο τελωνείο της Σμύρνης και του πλοίου.

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice