OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Χριστούγεννα στα Χανιά»: Δράσεις αλληλεγγύης από το δήμο Χανίων

«Χριστούγεννα στα Χανιά»: Χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων

Χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Χανίων, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας, που χρειάζονται στήριξη.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 16/12/2022, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στο σημείο, που έχουν στηθεί οι οικίσκοι του Δήμου για το χριστουγεννιάτικο παζάρι, στην οδό Χάληδων.
«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος μας δίνει «το παρών» και διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις, ως μήνυμα αγάπης σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Στο συγκεκριμένο σημείο (οδός Χάληδων) αποφασίστηκε φέτος να τοποθετηθούν οι ξύλινοι οικίσκοι, προκειμένου οι φιλανθρωπικοί σύλλογοι και τα σωματεία της πόλης να μπορέσουν να προσφέρουν στον κόσμο αυτά που έχουν ήδη κατασκευάσει, για να ενισχύσουν τους ωφελούμενούς τους», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, γνωστοποιώντας ότι το χριστουγεννιάτικο παζάρι θα λειτουργήσει από αύριο, Σάββατο 17/12, και θα διαρκέσει έως τις 31/12.

Στο παζάρι, όπως προσέθεσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι: «ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ», «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», «ΚΟΙΣΠΕ ΧΑΝΙΩΝ», «ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΧΑΝΙΩΝ», «ΕΛΕΠΑΠ», «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΑΣ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΧΑΝΙΩΝ» και «ΚΗΦΑΑΜΕΑ».

Παράλληλα, την Πέμπτη 22/12, στις 20.30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, διοργανώνεται χριστουγεννιάτικη συναυλία με το πρόγραμμα «Η Τέχνη του Ρυθμού στην Εκπαίδευση» και τον Γιάννη Παπατζανή, στο περιθώριο της οποίας, όπως διευκρίνισε η κα. Ζερβουδάκη, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, θα διοργανωθούν γεύματα αγάπης την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας, «για όλους τους συνανθρώπους μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα ουσιαστικής παροχής του αγαθού, που λέγεται τροφή», όπως χαρακτηριστικά

Τα Δελτία Τύπου του Δήμου Χανίων είναι διαθέσιμα επίσης στον δικτυακό τόπο: www.chania.gr ανέφερε η κα. Ζερβουδάκη, προσθέτοντας ότι το μήνυμα των εορτών είναι «να είμαστε ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό, που είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Στη συμμετοχή τους στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δήμου αναφέρθηκαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι Σωματείων και Συλλόγων. Ειδικότερα, η Αντιπρόεδρος στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Χανίων, Τίνα Τσόντου, εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων για το Σώμα του Ελληνικού Οδηγισμού.

Τις ευχαριστίες της εξέφρασε και η εκπρόσωπος της Κοινωνικής Κουζίνας “Άλλος Άνθρωπος”, Χρυσάνθη Τζορμπατζάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, την κυρία Ζερβουδάκη και όλους τους ανθρώπους του Δήμου Χανίων, που έχουν σταθεί στο πλάι μας όλο αυτό τον καιρό… θα εκθέσουμε ορισμένα πράγματα, όπως δικές μας κατασκευές, παιχνίδια από φίλους, που προσφέρονται να μας δώσουν, κι εμείς όλα αυτά θα τα μετατρέψουμε σε τρόφιμα».

Η υπεύθυνη του Παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά, Μάγκυ Αρσενίδη, ανέφερε «οι Χανιώτες για ακόμα μία φορά θα μας ενισχύσουν όλους τους φορείς για να είμαστε κοντά στα παιδιά και τους ωφελούμενους μας. Η αλληλεγγύη θα νικήσει».

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Συνάντηση για την ψηφιακή μετάβαση, Θ. Βασιλόπουλου με δήμαρχο Αιγιαλείας

otavoice

Εθελοντική δράση συλλογής απορριμμάτων στη Νέα Ιωνία

otavoice

Δήμος Αθηναίων: «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

otavoice

Δ.Ήλιδας: Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley Κουρούτας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Βιωματικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, για τα παιδιά του καλοκαιρινού camp

otavoice