OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Μουζακίου: Πλήθος κόσμου στην αναβίωση του εθίμου της «Γιορτής Τσιγαρίδας» στο Αγναντερό

Μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα (26/12) στην Τοπική Κοινότητα Αγναντερού του Δήμου Μουζακίου.
Ο λόγος για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Γιορτή Τσιγαρίδας» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος, το ΝΠΔΔ (Πολιτισμός – Αθλητισμός – Νεότητα), η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Αγναντερού, με την αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, του τοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας.
Η εν λόγω εκδήλωση είναι αποτέλεσμα εθελοντικής ενασχόλησης και της ισχυρής θέλησης των κατοίκων να διατηρήσουν «ζωντανά» στο πέρασμα των χρόνων τα ήθη και έθιμα του τόπου τους.
Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, με ντόπιους και επισκέπτες να ενώνονται για να χορέψουν δημοτικά τραγούδια και να γλεντήσουν με την ψυχή τους, απαλλαγμένοι από τους αυστηρούς περιορισμούς της πανδημίας που είναι πια παρελθόν.
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας είχαν ανάψει φωτιές στο χωριό και μέσα σε καζάνια ετοίμαζαν τις «τσιγαρίδες» για την απογευματινή Γιορτή. Έτσι κι’ έγινε… Η ξεχωριστή λιχουδιά μοιράστηκε σε όλα τα τραπέζια, μαζί με κρασί και διάφορα άλλα εδέσματα μέχρι να αρχίσουν οι χοροί.
Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, οι Βουλευτές κ. Γιώργος Κωτσός και κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, σύσσωμη η Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγναντερού κ. Νικήτας Παπακώστας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Μαρία Βράντζα. Όλοι χαιρέτησαν και αντάλλαξαν ευχές με τον κόσμο για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Συναντήσεις Φ. Ζαΐμη με τους Πρέσβεις Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας

otavoice

Π.Δ.Μ: Συνάντηση Αμανατίδη-Τριαντόπουλου για σημαντικά ζητήματα της Περιφέρειας

otavoice

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice