OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΕ Αν. Αττικής: Ένα απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων & 245 καφέ κάδοι, στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Με το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζεται η παράδοση ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του 2ου κύκλου της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας και του ΕΣΔΝΑ, για την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκε και 2ο σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής στερεών βιοαποβλήτων στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, καθώς και επιπλέον 245 καφέ ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 335.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού. Ο ειδικός εξοπλισμός ανακύκλωσης είναι δωρεάν τόσο για τους Δήμους όσο και για τους πολίτες και καλύπτεται μέσω επιχορηγήσεων της Περιφέρειας Αττικής από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα.

«Η προμήθεια και δωρεάν διανομή αποτελεί ένα από τα επτά βασικά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τέρας των σκουπιδιών και να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και τον Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς για την εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης βιοαποβλήτων, αξιοποιώντας το σύγχρονο απορριμματοφόρο και τους 90 καφέ κάδους που διαθέσαμε κατά τον 1ο κύκλο διανομής του συγκεκριμένου εξοπλισμού.

Σήμερα παραδίδουμε ακόμη ένα απορριμματοφόρο και 245 καφέ κάδους, που θα ενισχύσουν την δυναμικότητα του Δήμου και των υπηρεσιών του, ώστε μαζί με τους πολίτες να κατακτήσουν, γιατί όχι, την πρώτη θέση μεταξύ των Δήμων της Αττικής μας στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε το μοντέλο διαχείρισης των σκουπιδιών μας προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και της οικονομίας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός πρόσθεσε μεταξύ άλλων κατά τη δήλωσή του: «Είναι χαρά μας που ένας από τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, αξιοποιώντας όλο τον εξοπλισμό που ως Περιφέρεια του παρέχουμε δωρεάν, έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στους 66 Δήμους της Αττικής και έχει αναρριχηθεί μεταξύ των πρώτων στην συλλογή βιοαποβλήτων, προσπάθεια για την οποία έχει κιόλας βραβευθεί. Θα ήθελα να συγχαρώ και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Μπουρνούς γι΄ αυτό και να δηλώσω ότι το όραμα του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη για μία «Αττική Πράσινη» υλοποιείται με σταθερά βήματα».

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Συνάντηση για την ψηφιακή μετάβαση, Θ. Βασιλόπουλου με δήμαρχο Αιγιαλείας

otavoice

Εθελοντική δράση συλλογής απορριμμάτων στη Νέα Ιωνία

otavoice

Δήμος Αθηναίων: «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

otavoice

Δ.Ήλιδας: Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley Κουρούτας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Βιωματικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, για τα παιδιά του καλοκαιρινού camp

otavoice