OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για ενδοδημοτική οδοποιία, εξασφάλισε ο Δήμος Βισαλτίας

Μία νέα χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ για έργα ενδοδημοτικής οδοποιίας εξασφάλισε ο Δήμος Βισαλτίας μετά από αίτημα που υπέβαλε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «Αποκαταστάσεις δημοτικών οδών Δήμου Βισαλτίας» θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δυτικό τμήμα του Δήμου χωρίς να αποκλείονται και άλλες περιοχές, αν παρουσιαστεί ανάγκη, συνολικού μήκους 5χλμ. περίπου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων του δήμου Βισαλτίας, θα συμβάλλει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας καθώς και στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των οικισμών. Θα διευκολύνει τις μετακινήσεις πεζών και την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επισκεπτών του Δήμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή, με την πολύτιμη συνδρομή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, για την υλοποίηση έργων αγροτικής και διαδημοτικής οδοποιίας την τελευταία τριετία, ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ.

 

Να θυμίσουμε ότι από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξασφαλίστηκαν 490.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών ενδοδημοτικής και αγροτικής οδοποιίας που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Ιανουαρίου 2021. Για την αναβάθμιση υφιστάμενης αγροτικής οδού Σιτοχωρίου – Πατρικίου στα πλαίσια στήριξης του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Βισαλτίας  εξασφαλίστηκαν 360.000 ευρώ. Έγινε επισκευή – συντήρηση κτιρίων Υγείας, Παιδείας και άλλων δημόσιων κτιρίων στο δήμο Βισαλτίας (Ιατρείο και Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας – Δημαρχείο Μαυροθάλασσας) με χρηματοδότηση 60.000. Επιπλέον εξασφαλίστηκαν 80.000 ευρώ για αποκατάσταση τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Νιγρίτας.

Οι σημαντικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και οι παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητα των  Δημοτών.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κηφισιάς: Πρεμιέρα με μια «Όμορφη Πόλη Μαγική» για τα Μενάνδρεια 2024”

otavoice

Δ. Πατρέων: Με γιορτή έληξε η θερινή δράση των ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

otavoice

Δ. Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

otavoice

Νεκτάριος Φαρμάκης: Μαζί και για το επόμενο άλμα

otavoice

Συγκροτήθηκε η Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών (Ε.Κ.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου

otavoice