OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μ. Κακαλή: Ξεκίνησαν τα έργα για να γίνει ο Άη Στράτης Πράσινο Νησί

Ξεκίνησαν τα έργα για να γίνει ο Άη Στράτης Πράσινο Νησί με το πρωτοποριακό αυτό έργο, που έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στην υλοποίηση του, να βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

Ήδη η εταιρία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που έχει αναλάβει την υλοποίησή του, έχει εγκαταστήσει εργολάβους στον Άη Στράτη, έχει γίνει καθαρισμός των χώρων που θα κατασκευαστεί ο υβριδικό σταθμός και μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένονται να ξεκινήσουν τα έργα.

Το έργο έχει αναλάβει το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και αφορά την διείσδυση των ΑΠΕ στο ακριτικό νησί. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί ένα ολοκληρωμένο υβριδικό έργο, το οποίο αποτελείται από ένα σταθμό ΑΠΕ με ανεμογεννήτρια 900 kW. Φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος και μέγιστης ισχύος παραγωγής 0,2268 ΜW, αποτελούμενο από 432 φωτοβολταϊκά πάνελ. Υποσταθμό των μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τη σύνδεσή τους με αποκλειστική γραμμή μέσης τάσης. Σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, με τη χρήση συσσωρευτών. Υπόγεια γραμμή διασύνδεσης μέσης τάσης, για τη διασύνδεση των μονάδων ΑΠΕ με τον κεντρικό υποσταθμό στου νησιού.

Παράλληλα, ανέλαβε ο ανάδοχος για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της Μαρασλείου Σχολής, ένα υποέργο μέσα στο μεγάλο πρόγραμμα «Άη Στράτης-Πράσινο Νησί».

Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, τόνισε:

«Ο Άη Στράτης θα είναι το πρώτο Πράσινο Νησί στην Ελλάδα που θα καταναλώνει ηλεκτρική και θερμική ενέργεια που θα προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Καταφέραμε μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια να μην χάσουμε το έργο που είχε οραματιστεί ο πρώην Δήμαρχος Χαράλαμπος Μακρής και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το βλέπουμε να πραγματοποιείται».

 

Σχετικά Άρθρα

Λαγονήσι: Δυναμική διαδήλωση για να παραμείνουν οι παραλίες ανοιχτές

otavoice

Την φλόγα της αγάπης υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π. Σπυρόπουλος

otavoice

Στην 88η ΔΕΘ, παρούσα η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Δωρίζουμε ένα σύγχρονο περιπολικό στην Ελληνική Αστυνομία και θωρακίζουμε τις γειτονιές μας»

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δήμο Αιγάλεω «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice