OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή Πυροσβεστικής Κιλκίς στον Δήμαρχο Δ. Κυριακίδη

Τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς πύραρχο Νικόλαο Παλαμούτη δέχθηκε χθες (13/2) στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη τον κ. Παλαμούτη και του ευχήθηκε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην άσκηση των νέων του καθηκόντων με ασφαλές εχέγγυο και την εμπειρία που έχει αποκτήσει στην αντίστοιχη Διοίκηση της Νάουσας. Συγχαρητήριες ευχές έδωσε και στον παριστάντα νέο αναπληρωτή Διοικητή Χρήστο Γκαντίδη.

Η συζήτηση στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση των δύο ανδρών περιστράφηκε στην διάρθρωση του τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς και στα μηχανήματα έργου που διαθέτει για τη διαχείριση των έντονων καιρικών φαινομένων και της αντιπυρικής προστασίας. Πέραν της επιχειρησιακής του δύναμης, ο Δήμαρχος Κιλκίς σημείωσε ότι ο Δήμος Κιλκίς προτίθεται να συνεισφέρει με δύο ακόμη οχήματα (βυτιοφόρο και μπουλντόζα) που προμηθεύεται προσεχώς από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ για τη διευκόλυνση των αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αναφορά έγινε και στις ενέργειες του Δήμου για την αντιπυρική προστασία δασικών δρόμων, στην επιτυχημένη πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς για τον καθαρισμό – αποψίλωση των ιδιωτικών οικοπέδων καθώς και στην εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών, με ετήσιο προγραμματισμό, προς διευκόλυνση του έργου της Υπηρεσίας.

Ο νέος Διοικητής εξέφρασε ορισμένες σκέψεις του για τη βελτίωση του συστήματος άντλησης των υδάτων στο δασικό σύμπλεγμα του Μπέλλες και των Κρουσίων, όπως και για την ανάπτυξη εθελοντικών ομάδων απόστρατων πυροσβεστών με σκοπό τον καθαρισμό των δασών.

Στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση έγινε κατανοητό ότι οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να πορευθούν στη βάση της συνεργασίας και της αλληλοστήριξης για την αποτελεσματική θωράκιση του Δήμου σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ιλίου: Πολιτιστικός Σεπτέβρης 2024 – Το πρόγραμμα

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Μουσική βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Ανοικτό το Κτήμα Φιξ την Δευτέρα 19/8 για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

otavoice

Συνεργασία των Δήμων Ρεθύμνης και Νάπολης Ιταλίας

otavoice

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας στη λαϊκή συνέλευση κατοίκων στη Δόξα Γορτυνίας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Οι συνδημότες μας βλέπουν ότι δουλεύουμε»

otavoice