OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κόκκινος: «Οι νησιωτικές πολιτικές επιβάλλουν αύξηση των διαθέσιμων πόρων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο»

Ο Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου  Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε., Χαράλαμπος Κόκκινος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

 

Αναλυτικά: 

«Τα 150εκ ευρώ που διατίθενται στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο είναι ελάχιστα και δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες του επιχειρηματικού  κόσμου και τις αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών μας!

Για την Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων  υπάρχει  έντονο  ενδιαφέρον   από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται  στο τουριστικό τομέα στις Κυκλαδες και τα Δωδεκανησα .Θυμιζουμε ότι το 90% των κατοίκων του Ν.Αιγαίου απασχολείται άμεσα ή έμμεσα  στο τουρισμο και  προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική μας Οικονομια .

Η συζήτηση του θέματος και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου (5η Συνεδρίαση, Σύρος 20.2.23) δικαιώνει την πρωτοβουλία που έλαβε η παράταξη μας “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” που ανέδειξε το δημόσια πριν ένα μήνα το πρόβλημα αφουγκραζόμενη την αγωνία και το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας για αύξηση των διαθεσιμων πόρων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Αν αναλογιστούμε ότι από  τα υπάρχουσα διαθέσιμα  πόσα στο Ν.Αιγαίο θα ικανοποιηθεί μονοψήφιος  αριθμός Επενδυτικών Σχεδίων από τις δεκάδες αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί,  γίνεται αντιληπτό ότι αποτελεί μονόδρομος  για την κυβερνηση η αύξηση των πόρων. Το επιβάλλουν οι ανάγκες να ικανοποιηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τουρισμό στην περιοχή μας  και η εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών!»

Σχετικά Άρθρα

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού επενέβη άμεσα στο ατύχημα της αμαξοστοιχίας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Δώρημα ζωής η αιμοδοσία – Η Φλόγα Αγάπης δυνάμωσε το όραμα…

otavoice

ΠΔΕ: Διασφαλίζεται η λειτουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας

otavoice

Ανοιχτή δημόσια συζήτηση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Κιλκίς

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της άδειας οικοδομής σε ακίνητο

otavoice

Δήμος Πατρέων: Καμία κατάργηση τμήματος- Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος!

otavoice